Εργαστήρια Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Ιουν 7, 2021

Στο Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του έτους, Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Στόχος της δράσης ήταν η βιωματική επαφή των παιδιών με την οικολογία και η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης.

Οι μαθητές απέκτησαν γνώσεις που συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθειά του Σχολείου για την ενημέρωση και καλλιέργειά τους. Πήραν απαντήσεις σε ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως: Πώς ζουν τα φυτά;  Τι τρώνε; Ποιες είναι οι ανάγκες τους; Πόσο διαφέρουν από τα ζώα; Πού βρίσκουν τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται; Γιατί κοκκινίζουν ή κιτρινίζουν όσα φύλλα είναι να πέσουν; 

Έμαθαν χρήσιμες πληροφορίες για το κλίμα, τις εποχές, το έδαφος, τη φωτοσύνθεση, τον κύκλο του σπόρου. Το ταξίδι στο φυτικό βασίλειο, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με εικόνες και εργαστήρια στην τάξη και στον κήπο.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου οι μαθητές αξιοποίησαν τα παρτέρια του κήπου, δημιούργησαν λαχανόκηπους με κηπευτικά (χειμερινά και καλοκαιρινά),  φύτεψαν όσπρια και φρόντισαν παρτέρια με τα βότανα και τα φρούτα του δάσους.

Φύτεψαν τον κήπο με λαχανικά και μυρωδικά  (μαρούλια, χλ. κρεμμύδια, ρόκες, μπρόκολα, kale, λάχανα, καρότα, σπανάκι, παντζάρια, ραπανάκια, κ.α.).

Καλλιέργησαν και έμαθαν για την προέλευση της τροφής. Έσπειραν ψυχανθή (όσπρια), συνέλεξαν και δοκίμασαν λαχανικά , καλλιέργησαν και έμαθαν για τα οφέλη της  Μεσογειακής διατροφής, αντελήφθησαν βότανα και αρωματικά  φυτά με όλες τις αισθήσεις τους.


 



Επιστροφή