Το Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού προσφέρει μουσική παιδεία στους μαθητές του Κολλεγίου, σε μαθητές άλλων σχολείων καθώς και σε ενήλικες. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει όλες τις ηλικίες, από την ανάπτυξη των αισθησιοκινητικών λειτουργιών των πολύ μικρών μαθητών ως την προετοιμασία τους για την εισαγωγή σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Η διδασκαλία των οργάνων είναι ατομική και των γενικών μαθημάτων ομαδική, ανάλογα με το επίπεδο σπουδών. Εξειδικευμένοι καθηγητές με πλούσια διδακτική εμπειρία, με πλήρη ενημέρωση και γνώση του αντικειμένου, διδάσκουν μονωδία, φωνητική σύγχρονου τραγουδιού και όργανα, όπως πιάνο - βιολί - βιολοντσέλο - βιόλα - φλάουτο - σαξόφωνο - κιθάρα - μπουζούκι - αρμόνιο - ηλεκτρική κιθάρα - ηλεκτρικό μπάσο - ντραμς. Διδάσκονται επίσης όλα τα επίπεδα ανωτέρων θεωρητικών μαθημάτων.

Παράλληλα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι σπουδαστές του Ωδείου έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το διεθνώς αναγνωρισμένο Βρετανικό σύστημα μουσικών σπουδών του Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM) και να προετοιμαστούν για την απόκτηση των αντίστοιχων τίτλων σπουδών. Η πρόοδος των σπουδαστών ελέγχεται από βρετανική επιτροπή σε ακροάσεις που διεξάγονται στο Σχολείο μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές που έχουν κατακτήσει το επίπεδο γνώσεων του Grade 5 στη θεωρία και στο μουσικό όργανο, μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος μουσικής του IBDP, ενώ από το Grade 6 και άνω (τόσο στα όργανα όσο και στα θεωρητικά), οι σπουδαστές κερδίζουν βαθμούς UCAS (UCAS points), διευκολύνοντας έτσι την εισαγωγή τους σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι βαθμοί αυτοί ισχύουν και σε κλάδους πέραν της μουσικής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η εισαγωγή στο Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού γίνεται με απλή εγγραφή, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση, για αρχάριους μαθητές και μετά από κατατακτήριες εξετάσεις για τους προχωρημένους. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πρέπει να δηλωθεί το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι τίτλοι που χορηγεί το Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού είναι αναγνωρισμένοι από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (αρ. απόφ. 29558/1750/18.09.92 ΦΕΚ 598/Β/92) και οι κάτοχοι έχουν όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν εκ του τίτλου αυτού.

Οι σπουδαστές του Ωδείου, με την εγγραφή τους σε οποιοδήποτε μάθημα, δικαιούνται από μία διδακτική ώρα εβδομαδιαίως το μάθημα της μουσικής προπαιδείας ή τα μαθήματα της θεωρίας της μουσικής, της αρμονίας και του σολφέζ/φωνητικής, ανάλογα με το επίπεδο σπουδών.

Το ΕΕΙ, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για τη δημιουργία συμφωνικής ορχήστρας, παρέχει στους μαθητές του Κολλεγίου που φοιτούν στο Ωδείο έκπτωση επί των διδάκτρων για τα όργανα ορχήστρας και μέχρι το επίπεδο της Κατωτέρας. Η παροχή έκπτωσης συνεχίζεται, από το επίπεδο της Κατωτέρας και άνω, εφ’ όσον τα παιδιά συμμετέχουν τακτικά στην ορχήστρα του Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού «College Symphony Orchestra».

Όλοι οι σπουδαστές του Ωδείου έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε συναυλίες που διοργανώνονται καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα campus του ΕΕΙ. Όλες οι δραστηριότητες του Ωδείου αρχίζουν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και τελειώνουν στις αρχές Ιουνίου.

Δίδακτρα

Σύγχρονο Τραγούδι
€1.550
ABRSM Theory Grades 4-6 (Ατομικό)
€1.550
Ειδικό Αρμονίας
€1.550
ABRSM Theory Grades 1-3 (Ομαδικό)
€360
Υποχρεωτικά Θεωρητικά (Ομαδικό)
€360
Κατατακτήριες Εξετάσεις
€200
Απολυτήριες Εξετάσεις
€500
Δικαιώματα Ωδείου (μόνο για εξωτερικούς σπουδαστές)
€475
Φυγή€1.650
Αντίστιξη€1.650
Σύνθεση€1.980
Διεύθυνση Ορχήστρας
€1.980
Όργανα Ορχήστρας - Συνοδεία πιάνου (υποχρεωτικό)
€50
Primary Theory 1ης-2ας
-
Θεωρία-
Σολφέζ - Ακουστικά
-
Ιστορία της Μουσικής
-
Μορφολογία της Μουσικής
-
Μουσική Δωματίου
-
Prima Vista
-


Για τους μαθητές του Κολλεγίου που φοιτούν στο Ωδείο και παρακολουθούν όργανα ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, φλάουτο, σαξόφωνο), το Σχολείο παρέχει έκπτωση επί των διδάκτρων

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αργίες Ωδείου Κολλεγίου 2024-25

  • Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2024
  • Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2024
  • Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2024 (Thanksgiving)
  • Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2024 έως Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2025
  • Δευτέρα, 3 Μαρτίου 2025 (Καθαρά Δευτέρα)
  • Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2025
  • Τρίτη, 25 Μαρτίου 2025
  • Δευτέρα, 14 Απριλίου 2025 έως Κυριακή, 27 Απριλίου 2025
  • Πέμπτη, 1 Μαΐου 2025
  • Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2025 (Αγίου Πνεύματος)