Καλώς ήρθατε στη Βιβλιοθήκη «Χαράλαμπος Βελλής»

Από την πρώτη επαφή των μικρών μας μαθητών με το διάβασμα θέλουμε να αγαπήσουν τα βιβλία και να εξοικειωθούν με τη διαδικασία της ανάγνωσης και της συζήτησης ποικίλων θεμάτων με αφορμή τα βιβλία.

Να συνδυάσουν τα βιβλία με το παιχνίδι, να μάθουν τη διαδικασία και τους κανόνες του δανεισμού και να παρακολουθήσουν την αφήγηση παραμυθιών από τη βιβλιοθηκονόμο. Με την ειδική δράση «Βιβλιοπαιχνίδια», εμπλέκονται και οι γονείς στην υποστήριξη της φιλαναγνωσίας, ενώ οι μαθητές εισάγονται στην ερευνητική διαδικασία.

Κάθε μαθητής του Νηπιαγωγείου μας έχει ένα δικό του Ημερολόγιο Βιβλιοθήκης, με εξώφυλλο ζωγραφισμένο από τον ίδιο. Σε αυτό περιλαμβάνονται τα βιβλία που θα διαβασθούν στη Βιβλιοθήκη καθώς και αυτά που θα δανειστεί ο καθένας κατά το διάστημα φοίτησής του στο Νηπιαγωγείο.

Η Βιβλιοθήκη «Χαράλαμπος Βελλής» συμμετέχει στο πρόγραμμα PYP (Primary Years Programme) του International Baccalaureate που εφαρμόζεται πιλοτικά στο Νηπιαγωγείο με αντίστοιχες θεματικές ενότητες και Προγράμματα Φιλαναγνωσίας που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε σχέση με το βιβλίο και το διάβασμα.

 

Στη Βιβλιοθήκη «Χαράλαμπος Βελλής» του Νηπιαγωγείου έχουμε:

  • πάνω από 3.000 τίτλους ελληνκών και αγγλικών βιβλίων
  • οπτικοακουστικό υλικό
  • τρισδιάστατο υλικό
  • επιτραπέζια παιχνίδια
  • προγραμματιζόμενα ρομπότ δαπέδου (Bee bots)