Από τις αρχές της δεκαετίας του 1930, ο τότε καθηγητής Αγγλικών στο Κολλέγιο Κάρολος Κουν είχε αναπτύξει έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα στο Σχολείο μας, διδάσκοντας και σκηνοθετώντας θεατρικά έργα. Αυτό αποτέλεσε και την αφετηρία για τη μεγάλη θεατρική του σταδιοδρομία. 

Έκτοτε οι μαθητές μας, έρχονται σε επαφή με την τέχνη του Θεάτρου, παρακολουθούν παραστάσεις, συμμετέχουν σε αυτές και μαθαίνουν να εκφράζονται μέσα από αυτές. Οι θεατρικές ομάδες όλων των σχολικών μονάδων ανεβάζουν κάθε χρόνο με μεγάλη επιτυχία παραστάσεις, υψηλού επιπέδου και αισθητικής, για τις οποίες συχνά συνεργάζονται και με επαγγελματίες του κλάδου.

1932_choremi_koun_parastasi
Theater_Koun

Ιστορία του Θεάτρου στο Κολλέγιο Αθηνών

Από μια αυτοσχέδια σκηνή στη σοφίτα του Μπενακείου Διδακτηρίου, όπου ανέβαζε τις πρώτες του παραστάσεις στις αρχές της δεκαετίας του 1930 ο Κάρολος Κουν, το 1932 λειτούργησε το υψηλών προδιαγραφών για την εποχή του Θέατρο Χωρέμη εντός του Μπενακείου. Φιλοξενούσε όλες τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις του Σχολείου, καθώς και συνεδριάσεις των καθηγητών και συνελεύσεις της Μαθητικής Κοινότητας.  

Το νέο Θέατρο του Κολλεγίου στο Ψυχικό ολοκληρώθηκε το 1982 με δωρεά της U.S. Agency for International Development from the American Ρeople (USAID). Η σκηνή του Θεάτρου έχει επιφάνεια 120 τ.μ., είναι χωρητικότητας άνω των 800 ατόμων, διαθέτει ευρύχωρα παρασκήνια και σύγχρονα οπτικοακουστικά συστήματα.

Πέρα από τον πρωταρχικό ρόλο του Θεάτρου στη σχολική λειτουργία, σκοπός του είναι να αποτελεί μορφωτικό και πνευματικό κέντρο και να συμβάλλει στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας, φιλοξενώντας σειρά εκδηλώσεων.

Δραματικός Όμιλος
Δραματικός Όμιλος
Ekthesi19_629
Divertimento 2018007