Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο

Η Κινεζική γλώσσα είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και η μοναδική ζωντανή γλώσσα που χρησιμοποιεί ιδεογράμματα. Ομιλείται από 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα, αλλά και σε πολλές κινεζικές κοινότητες στην Αμερική, στην Ευρώπη και αλλού.

Τα μαθήματα της Κινεζικής γλώσσας για τους μαθητές του ΕΕΙ καλύπτουν όλα τα επίπεδα: από αρχάριους μέχρι την προετοιμασία για το δίπλωμα HSK, που χορηγείται από τον Κινεζικό Κρατικό Οργανισμό Hanban. Παράλληλα, οι καθηγητές φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με τον κινεζικό πολιτισμό και τις καθημερινές συνήθειες της χώρας τους.

4η – 5η – 6η τάξη Δημοτικού

Η διδασκαλία της Κινεζικής γλώσσας απευθύνεται σε μαθητές 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού που επιθυμούν να έχουν μια πρώτη επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Κίνας, περισσότερo μέσα από τον προφορικό λόγο. Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται μία φορά την εβδομάδα (2 διδακτικές ώρες) μετά τη λήξη των μαθημάτων του Σχολείου.

Στόχος στο επίπεδο αυτό είναι οι μαθητές να είναι σε θέση να κατανοούν και να χρησιμοποιούν απλές καθημερινές εκφράσεις, σε γραπτό και προφορικό λόγο και να γνωρίσουν τη χώρα και τις συνήθειες των κατοίκων. Με διετή ή τριετή παρακολούθηση μαθημάτων οι μαθητές προετοιμάζονται για τις εξετάσεις YCT 1 ή YCT 2 (Υouth Chinese Test) ή HSK1 ή HSK2.

Γυμνάσιο – Λύκειο

Στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσουν τα τρία πρώτα διπλώματα επάρκειας της Κινεζικής γλώσσας (HSK1, HSK2, HSK3). Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται δύο φορές την εβδομάδα (4 διδακτικές ώρες) μετά τη λήξη των μαθημάτων του Σχολείου.

Το HSK1 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 150 καθημερινά χρησιμοποιούμενες λέξεις και βασικούς κανόνες γραμματικής.

Το HSK2 απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 300 καθημερινά χρησιμοποιούμενες λέξεις και τους αντίστοιχους γραμματικούς κανόνες. Στο επίπεδο αυτό μπορούν να συνομιλούν για καθημερινά θέματα εκφράζοντας απλές ιδέες και ανάγκες.

Το HSK3  απευθύνεται σε μαθητές που έχουν μάθει 600 καθημερινά χρησιμοποιούμενες λέξεις και τους αντίστοιχους γραμματικούς κανόνες. Στο επίπεδο αυτό μπορούν να καλύψουν τις γλωσσικές απαιτήσεις συζητήσεων της καθημερινότητας σε κινεζικό περιβάλλον.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διοργανώνει εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδρομές στο εξωτερικό – οι μαθητές του Κέντρου θα έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις εκδρομές.