Το πρόγραμμα Αθλητισμός - Χορός έχει σκοπό να δώσει από νωρίς ερεθίσματα στα παιδιά, ώστε να γνωρίσουν τα διάφορα αθλήματα ή τον χορό και να συνεχίσουν εφόσον το επιθυμούν με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα προπόνησης. Στόχος μας είναι η σωστή προετοιμασία των παιδιών έτσι ώστε να χαίρονται το άθλημα της προτίμησής τους ή να ενταχθούν στον αγωνιστικό αθλητισμό του Σχολείου.

1η - 2α Δημοτικού

Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον χρόνο τους, μέσα από ποικίλες και ενδιαφέρουσες αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 1ης και 2ας Δημοτικού (μίνι τένις, μίνι μπάσκετ κ.ά.). 

1η - 6η Δημοτικού, Γυμνάσιο, Λύκειο

Παράλληλα με το πλούσιο πρόγραμμα, οι δραστηριότητες εμπλουτίζονται συνεχώς με νέα αντικείμενα (ping-pong, σύγχρονο χορό, μυϊκή ενδυνάμωση, cross fit, beach volley κ.ά.), έτσι ώστε να καλύπτονται τα ενδιαφέρονται και οι ανάγκες όλων των παιδιών.

Για τα αθλήματα του βόλεϊ, της κολύμβησης και του στίβου λειτουργούν τμήματα υποδομών, με διαβαθμισμένα επίπεδα ικανότητας (αρχάριοι, προχωρημένοι, προαγωνιστικές και αγωνιστικές κατηγορίες). Οι μαθητές-αθλητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε ημερίδες, τουρνουά και φιλικούς αγώνες. Στόχος είναι η μεθοδευμένη προπόνηση καθώς και η δυνατότητα ένταξης στις Αντιπροσωπευτικές Ομάδες του Σχολείου και στις σωματειακές ομάδες του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού (ΣΑΚΑ).

Οι δραστηριότητες πραγματοποιούνται καθημερινά, μετά τη λήξη των μαθημάτων, στις εγκαταστάσεις του Ψυχικού και της Κάντζας και τα Σαββατοκύριακα στις εγκαταστάσεις του ΕΕΙ στο Ψυχικό.

Ακαδημίες Στίβου και Πρόγραμμα Αγωνιστικής Κολύμβησης

Για τους μαθητές που θέλουν να ενταχθούν στις σωματειακές ομάδες του ΣΑΚΑ, δημιουργήθηκαν Ακαδημίες Στίβου με διαβαθμισμένα επίπεδα ικανόητητας σε ειδική τιμή. Παράλληλα, συνεχίζεται η εξαιρετικά επιτυχημένη λειτουργία του Προγράμματος Αγωνιστικής Κολύμβησης το οποίο θα υποστηρίζεται και με εξειδικευμένο πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, κατόπιν εισηγήσεως των προπονητών.

Η εγγραφή στο Πρόγραμμα Αγωνιστικής Κολύμβησης προϋποθέτει:

  1. τη σύμφωνη γνώμη των προπονητών μετά από κολυμβητική δοκιμασία αξιολόγησης
  2. την εγγραφή στη σωματειακή ομάδα του ΣΑΚΑ
  3. την έκδοση δελτίου αθλητή από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος
Δημοτικό   
Βόλεϊ(3η έως 6η τάξη)Στίβος(1η έως 6η τάξη)
Ενόργανη Γυμναστική
(1η έως 6η τάξη)Ξιφασκία(1η έως 6η τάξη)
Κολύμβηση(1η έως 6η τάξη)Χορός Σύγχρονος
(1η έως 6η τάξη)
Αγωνιστική Κολύμβηση(3η έως 6η τάξη)Χορός Μοντέρνος/Hip-hop(3η έως 6η τάξη)
Συγχρονισμένη Κολύμβηση(1η έως 6η τάξη)Shotokan Karate
(1η έως 6η τάξη)
Μίνι Μπάσκετ
(1η και 2α τάξη)Tae Kwon Do
(1η έως 6η τάξη)
Μπάσκετ(3η έως 6η τάξη)
Σκάκι
(1η έως 6η τάξη)
Μίνι Τένις
(1η και 2α τάξη)
Χειμερινό Σκι
(3η έως 6η τάξη)
Τένις(3η έως 6η τάξη)Δραστηριότητες Βουνού
(1η έως 6η τάξη)
Ποδόσφαιρο
(1η έως 6η τάξη)Ιστιοπλοϊα-Ιστιοσανίδα
(3η έως 6η τάξη)
Ακαδημία Στίβου(3η έως 6η τάξη)  

 

Γυμνάσιο-Λύκειο  
ΒόλεϊΜπάσκετ
Tae Kwon Do
Beach VolleyΤένις
Ping-Pong
ΚολύμβησηΧορός Σύγχρονος
Squash
Αγωνιστική ΚολύμβησηΧορός Κλασικός
Χειμερινό Σκι
Ποδόσφαιρο αγοριώνΜυϊκή Ενδυνάμωση
Θαλάσσιες Δραστηριότητες
Ποδόσφαιρο κοριτσιών
Cross FitΙστιοπλοϊα-Ιστιοσανίδα
ΣτίβοςShotokan Karate

 


Μικροί Εξερευνητές

Ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά 1ης, 2ας, 3ης και 4ης τάξης του Δημοτικού με στόχο την εξοικείωση με τη φύση, την επιβίωση σε αντίξοες συνθήκες, την περιπέτεια και το παιχνίδι στο βουνό και τη θάλασσα. Λειτουργεί τις Κυριακές σε προγραμματισμένες ημερομηνίες καθ' όλο το σχολικό έτος.

Mini Sport Camp

Ημερήσια εξειδικευμένα προπονητικά camps βασισμένα στα πρότυπα διεθνών αθλητικών ακαδημιών, με στόχο τη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων και των ικανοτήτων των παιδιών σε δημοφιλή αθλήματα, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση και ο στίβος. Απευθύνεται σε μαθητές 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού, Α' και Β' τάξης του Γυμνασίου.

Multi-Sport Camp

Τετραήμερη εκπαιδευτική και αθλητική εκδρομή κατά τις διακοπές του Πάσχα που απευθύνεται σε παιδιά 3ης, 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού, Α' και Β' τάξης του Γυμνασίου με τους εξής στόχους:

  1. εξάσκηση σε διάφορα αθλήματα: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, στίβο, τοξοβολία, ξιφασκία, ping-pong, τένις, beach volley
  2. γνωριμία με: αναρρίχηση, καταρρίχηση, νυχτερινό προσανατολισμό, trekking, πρώτες βοήθειες
  3. συμμετοχή σε τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ

 

Εκδρομές για σκι

Οργανωμένα προγράμματα εκμάθησης αλλά και ομάδες προετοιμασίας για αγωνιστικό σκι και snowboard. Πραγματοποιούνται διήμερες έως και τετραήμερες εκδρομές σε διαφορετικούς χιονοδρομικούς προορισμούς.

Αθλητικές εκδρομές στην Ευρώπη

Εκδρομές αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος για επιλεγμένες ομάδες παιδιών 4ης, 5ης και 6ης τάξης του Δημοτικού και Α, Β, Γ τάξης του Γυμνασίου.

Θερινά Προγράμματα

Για τα παιδιά του Κολλεγίου και άλλων σχολείων.