Οι γονείς της Τάξης του 2023 ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών

Η παράδοση προσφοράς στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μακρά και ισχυρή. Χτίστηκε χρόνο με τον χρόνο, ενδυναμώνοντας κάθε μαθητή ξεχωριστά, μέσα από τη συλλογική προσφορά δωρητών –γονέων, αποφοίτων, φίλων και των οικογενειών τους. Η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Κολλεγιακής οικογένειας αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο του Σχολείου μας. 

Οι γονείς της Τάξης που αποφοιτά ενώνονται για να στηρίξουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών!

Όλοι οι μαθητές μας έχουν επωφεληθεί από ιδιωτικές δωρεές. Χάρη στους δωρητές του Σχολείου μας, οι μαθητές μας απολαμβάνουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικές πρακτικές αιχμής, έχουν μια ευρεία επιλογή καινοτόμων εξωσχολικών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής προσφοράς και εμπνέονται από χαρισματικούς ομιλητές. Χάρη στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, οι οικογένειες των μαθητών μας έχουν επίσης το προνόμιο να μην στερηθούν τα παιδιά τους τη μοναδική Κολλεγιακή εκπαίδευση και εμπειρία λόγω οικονομικών δυσκολιών που συχνά προκύπτουν από απρόσμενες, ατυχείς στιγμές στη ζωή τους.

Εμπνευσμένοι από το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρώτης-Έκτης του Σχολείου μας, όπου μαθητές της έκτης τάξης «υιοθετούν» και καθοδηγούν μαθητές της πρώτης τάξης, οι γονείς της Τάξης που αποφοιτά «υιοθετούν» έναν άριστο μαθητή ή μία άριστη μαθήτρια με οικονομική ανάγκη και κάνουν τη διαφορά στη ζωή του! Αφήνουν με τον τρόπο αυτόν μία παρακαταθήκη και δίνουν το παράδειγμα που και άλλοι θα ακολουθήσουν.

Στόχος είναι η καθιέρωση της πρωτοβουλίας!

Η πρωτοβουλία Parents Senior Class Giving ξεκίνησε το 2022 από το Κολλέγιο Αθηνών σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Λυκείου & ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού, με τη στήριξη της Επιτροπής Γονέων-Parents Fund Drive και με τον συντονισμό του Development Office του Σχολείου. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα του Parents Senior Class Giving 2022 όπως ανακοινώθηκαν στην εκδήλωση «CONNECT PARENTS-TEACHERS-STUDENTS – Μια Κολλεγιακή Οικογένεια» των Συλλόγων Γονέων Λυκείου στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.
Στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να καθιερωθεί σε ετήσια βάση για κάθε αποφοιτούσα τάξη, μεταλαμπαδεύοντας το ιδεώδες της αλληλεγγύης και της προσφοράς και θέτοντας τις βάσεις για τη θεσμοθέτηση του Senior Class Giving από τους τελειόφοιτους. 

Κάθε δωρεά -ανεξαρτήτως ποσού- είναι σημαντική! Αυτό που μετρά είναι η συλλογική συμμετοχή.

Έχοντας υποστηρίξει ως δωρητές και εθελοντές επί χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, είναι η στιγμή για τους γονείς των παιδιών που αποφοιτούν -για κάποιους μάλιστα είναι η τελευταία χρονιά με την ιδιότητα του γονέα- να τιμήσουν τα σχολικά χρόνια των παιδιών τους. Είναι μία πράξη ευγνωμοσύνης για την ευκαιρία που οι ίδιοι είχαν να μπορούν να προσφέρουν την Κολλεγιακή εμπειρία στα παιδιά τους. Είναι μία πράξη αναγνώρισης και συνέχισης της προσφοράς ολόκληρης της Κολλεγιακής οικογένειας. Με τη δωρεά τους, διαμορφώνουν το μέλλον και τη διεθνή αναγνώριση του Σχολείου μας, διασφαλίζοντας ότι και οι επόμενες χρονιές και γενιές μαθητών και γονέων θα έχουν την ίδια ευκαιρία. Η συμμετοχή προσμετράται ανά μαθητή/οικογένεια. 


Παρ’ ότι η καμπάνια απευθύνεται σε γονείς της Τάξης που αποφοιτά, όλα τα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας μπορούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. 

Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

 • με κάρταπαρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
 • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε  εδώ.

Σας ευχαριστούμε που δίνετε το παράδειγμα για τις επόμενες τάξεις! 

Στοιχεία δωρεάς
Ποσό δωρεάς*

Εάν επιθυμείτε να ενημερώσουμε κάποιον/α για τη δωρεά σας εις μνήμην, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία του/της:

Στοιχεία επικοινωνίας

Παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας με ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία, ακολουθώντας τις οδηγίες. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων του Ε.Ε.Ι. (ή επικαιροποιούν τα ήδη καταχωρισμένα στοιχεία σας) και χρησιμοποιούνται για τους σκοπούς έκδοσης και αποστολής απόδειξης δωρεάς καθώς και για μελλοντική επικοινωνία για σκοπούς στήριξης του έργου του Σχολείου. Για οποιαδήποτε αλλαγή/επικαιροποίηση στο μέλλον μπορείτε να επικοινωνήσετε στο [email protected].


Θα ήθελα κάνω τη δωρεά μου

Άτομο επικοινωνίας εντός επιχείρησης / οργανισμού

Prefix
Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο
Prefix
Σχέση με το Κολλέγιο*

Κάθε δωρεά αποφοίτου προσμετράται στο σύνολο των δωρεών της τάξης του/της. Οι Class Agents της τάξης δύνανται να ενημερωθούν για τη στήριξη των συμμαθητών τους στο Πρόγραμμα Υποτροφιών και το έργο του Σχολείου εν γένει, προκειμένου να (επανα)σχεδιάσουν τις επαφές που θα πραγματοποιήσουν με την τάξη για τη στήριξη του Σχολείου.

Επιπρόσθετη σχέση με το Κολλέγιο

Συγκατάθεση για ονομαστική αναφορά

Αναγνωρίζουμε τους δωρητές μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —με βάση το ετήσιο συνολικό ποσό των δωρεών τους— στην ετήσια Έκθεση Δωρεών (Report on Giving) στα παρακάτω Giving Societies (Honor Roll of Donors). Αναγράφεται η αδιάλειπτη προσφορά δωρητών για 5 και 10 έτη. H Έκθεση Δωρεών διανέμεται σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Για την ονομαστική αναφορά σας στην Έκθεση Δωρεών θα λάβετε ειδική επικοινωνία και φόρμα συγκατάθεσης. Μπορείτε να δείτε την ετήσια Έκθεση Δωρεών 2021-2022 εδώ.

  Giving Societies

 • Emmanuel Benakis Society (100.000 € και άνω)
 • Stephanos & Penelope Delta Society (50.000 € - 99.999 €)
 • Homer Davis Society (20.000 € - 49.999 €)
 • Partners in Education (10.000 € - 19.999 €)
 • Patrons (2.500 € - 9.999 €)
 • Donors (1.000 € - 2.499 €)
 • Supporters (500 € - 999 €)
 • Friends (250 € - 499 €)
 • Contributors (1 € - 249 €) Δεν γίνεται ονομαστική αναφορά.

 

Αναγνωρίζουμε τη συνεισφορά των δωρητών μας κατόπιν συγκατάθεσής τους —ανεξαρτήτως ποσού— στον ψηφιακό «τοίχο» των δωρητών του Annual Fund που είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα του Κολλεγίου Αθηνών εδώ. Η στήριξη στην πρωτοβουλία Parents Senior Class Giving 2023 αναγνωρίζεται σε ξεχωριστή κατηγορία εντός του ψηφιακού «τοίχου». Η ονομαστική αναφορά μπορεί να γίνει στο όνομα του δωρητή ή/και του/της συζύγου, στην οικογένεια ή στο όνομα άλλου αγαπημένου προσώπου ή σε εταιρεία/οργανισμό που εκπροσωπεί. Την ονομαστική αναφορά των αποφοίτων συνοδεύει το έτος αποφοίτησης. Το ποσό της δωρεάς δεν δημοσιοποιείται.

Συγκατάθεση*

Παρακαλούμε συμπληρώστε σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

Παρακαλούμε συμπληρώστε με λατινικούς χαρακτήρες σε πεζοκεφαλαία. Εάν είστε απόφοιτος/η σημειώστε έτος αποφοίτησης με ένδειξη γ ή Δ, όπου έχει εφαρμογή.

Σχόλια / Παρατηρήσεις

 

Το Κολλέγιο Αθηνών (Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα) είναι μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός. Οι δωρεές προς το Κολλέγιο εκπίπτονται από τη φορολογία υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο.

Χρειάζεστε βοήθεια; Για οποιοδήποτε άλλο ερώτημα ή τεχνικό πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Development Office τηλεφωνικά στο +30 210-6798217, 218 ή με email στο [email protected].