Γενικές Πληροφορίες

Τα ΕιΠ είναι απογευματινά, εξωσχολικά προγράμματα επιλογής. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν ευχάριστες παιδαγωγικές δραστηριότητες υψηλής ποιότητας, που συμπληρώνουν τη Σχολική εμπειρία.

Το ετήσιο έντυπο των ΕιΠ περιέχει συμπεριληπτικές πληροφορίες για όλα τα προγράμματα. Το έντυπο διανέμεται σε όλα τα παιδιά του Δημοτικού, μπορείτε να το βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα μας και παρουσιάζεται στα εισαγωγικά βίντεο. Οι  ιστοσελίδες των ΕιΠ έχουν λεπτομερείς πληροφορίες για όλα τα προγράμματα.

Ναι. Στόχος μας είναι να παρέχουμε προγράμματα σε κόστος προσιτό για τους γονείς, χωρίς να επιβαρύνουμε το Σχολείο με την λειτουργεία μας.

Προσφέρουμε δραστηριότητες και μαθήματα για όλες τις ηλικίες, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Τα ΕιΠ προσφέρουν την ποιοτική εκπαίδευση του Κολλεγίου, σε προσιτές τιμές. Όταν επιλέγετε τα ΕιΠ, υποστηρίζετε το Κολλέγιο.

Ειδικότερα για τις ξένες γλώσσες:

- Προσφέρουμε έμπειρους εκπαιδευτικούς για όλα τα επίπεδα.

-  Εξασφαλίζουμε συνεχή παρακολούθηση της προόδου και ενημέρωση των γονέων.

- Έχουμε εμπειρία δεκαετιών και υψηλά ποσοστά επιτυχιών.

- Τα ξενόγλωσσα μαθήματα συμπληρώνουν το πρόγραμμα του Σχολείου (2 ώρες/εβδομάδα) στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά, ενώ τα μαθήματα Ισπανικών και Κινζικών προσφέρουν ακόμα δύο επιλογές γλώσσας. 

Εγγραφές

Η εγγραφή γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας γονέων So Simple. Για εξωτερικούς μαθητές του Ωδείου παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία.

Παρακαλούμε διαβάστε τις σύντομες ή/και τις αναλυτικές οδηγίες (με φωτογραφίες) που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα μας. Εάν το πρόβλημα δεν λυθεί, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το servicedesk@athenscollege.edu.gr

Όχι. Παρακαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας μέσω της πλατφόρμας γονέων So Simple.

Δυστυχώς θα πρέπει να κάνετε μία επιλογή. Λόγω του εμπλουτισμένου προγράμματος θα υπάρχει, μερικές φορές, η ανάγκη επιλογής.

Λεπτομέρειες για όλες τις εκδρομές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των ΕιΠ και θα σταλούν με email. Παρακαλούμε μην καλείτε τη Γραμματεία – δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής εκτός της προκαθορισμένης διαδικασίας.  

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο πρωί.

Τα μαθήματα είναι σχεδόν όλα εβδομαδιαία. Για παράδειγμα, το μάθημα STEAM για παιδιά 1ης και 2ας Δημοτικού προσφέρεται κάθε Τετάρτη για δύο διδακτικές ώρες (κάθε διδακτική ώρα είναι 40 λεπτά). Σε περίπτωση που το μάθημα προσφέρεται δύο ή παραπάνω φορές την βδομάδα, η πληροφορία αναγράφεται στο έντυπο/ιστοσελίδα https://www.athenscollege.edu.gr/the-experience/optional-activities/special-programs.  

Ειδικά Προγράμματα στο Δημοτικό

Τις Τετάρτες και τις Παρασκευές υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με Σχολικά λεωφορεία σε 6 – 7 προκαθορισμένα δρομολόγια. Τις Τρίτες υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με Σχολικά λεωφορεία σε 1 – 2 προκαθορισμένα, αξονικά δρομολόγια. Για την εγγραφή στα Σχολικά δρομολόγια πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία του Τμήματος Μεταφοράς – η εγγραφή στα Σχολικά δεν είναι αυτόματη με την εγγραφή στα ΕιΠ.

Για ατομικά μαθήματα Ωδείου ακολουθήστε τη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής. Για ατομικά μαθήματα αθλητικών όπως το τένις και το squash και ατομικά μαθήματα ξένων γλωσσών παρακαλούμε ελάτε σε επαφή με τη Γραμματεία.

Οι καθηγητές και προπονητές μας είναι μακροχρόνιοι συνεργάτες του Σχολείου, επιλεγμένοι για τις παιδαγωγικές τους ικανότητες και την αγάπη τους για την εκπαίδευση.

Θέλουμε πάντα να ακούσουμε τις ιδέες σας και τις προτιμήσεις των παιδιών. Προσπαθούμε εάν είναι δυνατόν να τις υλοποιήσουμε εφόσον, πάντα, δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Σχολείο.

Ειδικά Προγράμματα στο Γυμνάσιο/Λύκειο

Βεβαίως. Ενδεικτικά, προσφέρουμε πολλαπλά αθλήματα, ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά και Κινεζικά), και μουσική μέσω του Ωδείου.

Τις Τρίτες, Πέμπτες και Παρασκευές υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με Σχολικά λεωφορεία σε 7 – 8 προκαθορισμένα δρομολόγια. Για την εγγραφή στα Σχολικά δρομολόγια πρέπει να ακολουθήσετε τη διαδικασία του Τμήματος Μεταφοράς – η εγγραφή στα Σχολικά δεν είναι αυτόματη με την εγγραφή στα ΕιΠ.

Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού

Ναι, το Ωδείο είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού (αρ. απόφ. 29558/1750/18.09.92 ΦΕΚ 598/Β/92)

Η διδασκαλία των οργάνων είναι ατομική, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα είναι ομαδικά.

Εκπαιδευτικές Εκδρομές

Μέσα στα πλαίσια λειτουργίας τους τα ΕιΠ διοργανώνουν εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό για μαθητές όλων των ηλικιών. Οι μαθητές των ΕιΠ έχουν προτεραιότητα στις εγγραφές αυτών των εκδρομών. Ο αριθμός μαθητών σε κάθε εκδρομή είναι αυστηρά περιορισμένος – εάν η εκδρομή έχει περισσότερες εγγραφές, τηρείται λίστα αναμονής.

Πληροφορίες για όλες τις εκπαιδευτικές εκδρομές ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια του έτους μέσω email και της ιστοσελίδας των ΕιΠ. Ενδεικτικά, οργανώνουμε εκδρομές στο βουνό (Μικροί Εξερευνητές, 5 – 10 ετών), διήμερες αθλητικές εκδρομές στην Ελλάδα (Δημοτικό), πολυήμερες εκδρομές ξένων γλωσσών  στο εξωτερικό (11 – 15 ετών) και πολυήμερες εκδρομές αθλητικών στο εξωτερικό (11 - 15 ετών).

Πληροφορίες για την εγγραφή σε εκπαιδευτικές εκδρομές ανακοινώνονται στη διάρκεια του έτους μέσω email και της ιστοσελίδας των ΕιΠ. Οι Μαθητές των ΕιΠ έχουν προτεραιότητα εγγραφής σε όλες τις εκδρομές. Όλες οι εκδρομές έχουν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων. Σε περίπτωση που υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για μία εκδρομή, τηρείται αυστηρά λίστα αναμονής.

Όχι. Η εγγραφή γίνεται μόνο μέσω της αίτησης εγγραφής. Παρακαλούμε μην καλείτε τη Γραμματεία – δεν υπάρχει δυνατότητα εγγραφής εκτός της προκαθορισμένης διαδικασίας.  

Εξαρτάται από την εκδρομή. Οργανώνουμε εκδρομές για όλες τις ηλικίες ανάλογα με τις ανάγκες και δυνατότητες των παιδιών.

Οι εκδρομές οργανώνονται από τους υπευθύνους των τμημάτων των ΕιΠ και οι μαθητές συνοδεύονται από έμπειρους καθηγητές του Σχολείου και των ΕιΠ.

Θερινά Προγράμματα

Τα Θερινά Προγράμματα είναι δραστηριότητες αθλητικών, εικαστικών κ.ά., οι οποίες ξεκινάνε αμέσως μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς  για τρεις (Δημοτικό)  ή δύο (Γυμνάσιο/Λύκειο) εβδομάδες.. Το πρόγραμμα του Δημοτικού στην Κάντζα είναι ολοήμερο και προσφέρει επιλογές ανάμεσα σε Αθλητικό Πρόγραμμα, English Summer Camp και Κινεζικό camp (για μία πρώτη επαφή με την Κινεζική γλώσσα). Το πρόγραμμα του Γυμνασίου/Λυκείου, στο Ψυχικό, απασχολεί τα παιδιά το πρωί με επιλογές αθλημάτων και άλλες δραστηριότητες όπως η μαγειρική. Πληροφορίες για όλες τις επιλογές στο έντυπο των Θερινών (για το Δημοτικό) και στην ιστοσελίδα των Θερινών Προγραμμάτων (για όλους).

Στο campus της Κάντζας φιλοξενούμε παιδιά Δημοτικού, 5 έως 12 ετών. Στο campus του Ψυχικού φιλοξενούμε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου.

Η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των Θερινών.

Ναι. Καλωσορίζουμε όλα τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου παιδιών από τις διεθνείς κοινότητες.

Ναι, τα Θερινά Προγράμματα προσφέρουν επιλογή προγράμματος στα Αγγλικά.

Ναι. Η επιλογή εγγραφής στη μεταφορά με σχολικό είναι μέρος της διαδικασίας ηλεκτρονικής εγγραφής στα Θερινά.