Τμήμα Φυσικών Επιστημών

Με τα μαθήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Γεωγραφίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, οι μαθητές μας στο Γυμνάσιο και στο Γενικό Λύκειο αποκτούν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται για να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους. Αναπτύσσουν κριτική σκέψη, παρατηρητικότητα, μαθαίνουν να κάνουν επιστημονική και εργαστηριακή έρευνα και να δουλεύουν σε ομάδες.

Στο Τμήμα Φυσικών Επιστημών ακολουθούμε το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο του Middle Years Programme (MΥΡ) του International Baccalaureate και παρέχουμε επιπλέον διδακτικές ώρες μαθημάτων για την εμβάθυνση και κατανόηση της ύλης.

Οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας συνεργάζονται για τον συντονισμό και την καλύτερη οργάνωση των μαθημάτων. Εφαρμόζουν ποικιλία διδακτικών μεθόδων, που προσαρμόζουν στις ανάγκες κάθε μαθητή. Η διδασκαλία γίνεται σε σύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.
  • Προσφέρουμε υποστηρικτικό διδακτικό υλικό, eQuizzes και e-tutoring
  • Εφαρμόζουμε καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα όπως STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics)
  • Κάνουμε ευρεία χρήση της τεχνολογίας με διαδραστικούς πίνακες, υπολογιστές κ.ά.
  • Διοργανώνουμε ομιλίες, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις
  • Μέσω των Ομίλων και άλλων εκπαιδευτικών προγραμμάτων δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να ασχοληθούν με το αντικείμενο που τους ενδιαφέρει και να προετοιμαστούν για εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς

 

Κολλέγιο Αθηνών

Προϊστάμενος Τμήματος Γυμνασίου - Λυκείου: Κώστας Αρβανίτης

Γυμνασίου: Σωτηρία Νικολαΐδου

 

Κολλέγιο Ψυχικού

Προϊστάμενος Τμήματος Γυμνασίου - Λυκείου: Μάριος Γαλερός

Συντονιστής: Γεώργιος Διπλάρης

 

IB DP

Subject Course Coordinator (Sciences): Παναγιώτης Καλπαξής