Η Κολλεγιακή Eμπειρία

Η εμπειρία στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μοναδική και διευρύνεται πέρα από τα μαθήματα. Εμπλουτίζουμε τα προγράμματά μας με δράσεις και εκδηλώσεις για τους μαθητές μας, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς μας.

Μέσα από ποικιλία εξωδιδακτικών δραστηριοτήτων και πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς, δίνουμε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να επιλέξουν αυτό που τους ταιριάζει. Να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και τις κλίσεις τους, να καλλιεργήσουν τις σχέσεις τους με τους συμμαθητές τους και να βρει ο καθένας τη θέση του στη σχολική ζωή.

Ενθαρρύνουμε τους γονείς να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Σχολείο. Διοργανώνουμε σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις για αυτούς με θέμα την αντιμετώπιση διαφόρων ζητημάτων που μπορεί να ανακύψουν -μέσα στο Σχολείο και έξω από αυτό- ώστε να στηρίζουν και εκείνοι τα παιδιά τους από το σπίτι, καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Κολλέγιο.

Επενδύουμε στην επιμόρφωση και τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών μας στηρίζοντάς τους, ώστε να ασκούν με τον αποτελεσματικότερο τρόπο το απαιτητικό έργο τους, να μαθαίνουν και να εφαρμόζουν τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και πρακτικές και να εμπνέουν τους μαθητές.

Στόχος μας είναι οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να αισθάνονται μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας, να μοιράζονται κοινές αξίες και κοινό όραμα. Να προσπαθούν όλοι, ο καθένας στον δικό του ρόλο, να αποδίδουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την εκπλήρωση της αποστολής του Κολλεγίου.


Η Μαθητική Ζωή σε Αριθμούς