Οι Βιβλιοθήκες του Κολλεγίου

Η Βιβλιοθήκη υποστηρίζει και συμπληρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές και εκπαιδευτικούς και προάγει την αγάπη τους για το διάβασμα. Προσφέρει ένα φωτεινό, ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον για ατομική και ομαδική εργασία. Εκτός από τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις των μαθητών, αποτελεί και χώρο προσωπικής ανάπτυξης και ψυχαγωγίας τους, καθώς μέσα από τα βιβλία ανακαλύπτουν τα ενδιαφέροντά τους.

Στις τέσσερις δανειστικές βιβλιοθήκες μας (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών, Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, Γυμνασίου-Λυκείου), οι μαθητές έχουν να επιλέξουν μέσα από περίπου 140.000 τόμους βιβλίων, περιοδικά, βάσεις δεδομένων και οπτικοακουστικό υλικό, κατάλληλα για την ηλικία τους. Εξειδικευμένοι βιβλιοθηκονόμοι είναι έτοιμοι να τους κατευθύνουν για να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Μέσα από ένα μοναδικό στον κόσμο Πρόγραμμα Πληροφοριακής Παιδείας, εισάγονται στη χρήση πληροφοριακών πηγών. Μαθαίνουν να κάνουν έρευνα για τις εργασίες τους, να αξιολογούν τις πληροφορίες και να τεκμηριώνουν σωστά τις πηγές τους.

Οι δραστηριότητες στη Βιβλιοθήκη εμπλουτίζονται με παρουσιάσεις, διαλέξεις συγγραφέων και άλλων ανθρώπων από τον χώρο του Βιβλίου, εκθέσεις, μουσικές και άλλες σχολικές εκδηλώσεις.

Στις συλλογές των Βιβλιοθηκών έχουν πρόσβαση όλα τα μέλη της Κολλεγιακής κοινότητας: μαθητές, εκπαιδευτικοί, προσωπικό, απόφοιτοι, ακόμη και όσοι διδάσκουν ή παρακολουθούν άλλα προγράμματα του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας στο Ψυχικό είναι ανοικτή ως αναγνωστική βιβλιοθήκη και για το κοινό.