Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών λειτουργεί πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στα Αγγλικά για μαθητές 1ης  και 2ας τάξης του Δημοτικού. Με βάση πλούσιο, πολύχρωμο υλικό και εκμεταλλευόμενοι τις γνωστικές και συναισθηματικές ικανότητες των παιδιών, δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα σπουδών που στηρίζεται στη βιωματική ενασχόληση με τη γλώσσα και περιλαμβάνει τραγούδια,  παιχνίδια, κάρτες λεξιλογίου, παντομίμα, χειροτεχνίες, παραμύθια και κατασκευές.

Επίσης, έχει καταρτισθεί συμπληρωματικό πρόγραμμα σπουδών για τους μαθητές από 3η τάξης του Δημοτικού ως Α’ Λυκείου που θέλουν να αποκτήσουν επαρκή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων   Αγγλικών  Cambridge (KET, PET, FCE, CAE & CPE). Οι εξετάσεις αυτές δίνουν στα παιδιά μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για προφορική και γραπτή επικοινωνία. Στη διδασκαλία των μαθημάτων εφαρμόζονται σύγχρονες μέθοδοι παιδαγωγικής από αυστηρά επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό.

 

Η διδασκαλία γίνεται σε τρείς κύκλους όπως ορίζονται από το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς του Συμβουλίου της Ευρώπης.

 

1ος Κύκλος – Βασική Βαθμίδα A1, A2, B1

 

To KET (A2)  Flyers είναι το ανώτατο από τα τρία επίπεδα των Cambridge English: Young Learners (YLE) tests, που είναι ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά μικρής ηλικίας. Οι εξετάσεις αυτές δίνουν στους μαθητές μια εξαιρετική ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις για προφορική και γραπτή επικοινωνία στα Αγγλικά, σε βασικό επίπεδο.

Τo KET αξιολογούν τις δεξιότητες του παιδιού στο listening, στο speaking, στο reading και στο writing.

 

Το PET (B1) Preliminary (PET), αποδεικνύει τη γνώση & χρήση της Αγγλικής γλώσσας σε βασικό επίπεδο. Το πιστοποιητικό B1 Preliminary  αποδεικνύει ότι ο κάτοχός μπορεί να κατανοήσει και να επικοινωνήσει σε βασικό επίπεδο, χρησιμοποιώντας τα Αγγλικά στην καθημερινή γραπτή και προφορική επικοινωνία

Το PET αξιολογούν τις δεξιότητες του μαθητή στο reading, writing, listening, speaking.

 

2ος Κύκλος – Μεσαία Βαθμίδα B2 (Lower)

 

Το B2 First (FCE), είναι η πιο δημοφιλής εξέταση της Αγγλικής γλώσσας και αναγνωρίζεται από χιλιάδες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Το πιστοποιητικό B2 First αποδεικνύει ότι ο/η μαθητή/τρια μπορεί να:

 • να επικοινωνούν αποτελεσματικά, να εκφράζουν απόψεις και να παρουσιάζουν επιχειρήματα
 • να παρακολουθούν με άνεση την επικαιρότητα
 • να γράφουν στα Αγγλικά με σαφήνεια και να επεξηγούν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα διαφορετικών απόψεων
 • να γράφουν επιστολές, αναφορές, ιστορίες και άλλα είδη κειμένου.

 

3ος ΚύκλοςΑνώτερη Βαθμίδα C1 (Advanced), C2 (Proficiency)

 

Το C1 (CAE), αποδεικνύει τη γνώση της Αγγλικής γλώσσας σε υψηλό επίπεδο, για ακαδημαϊκή και επαγγελματική επιτυχία.

Η προετοιμασία για την εξέταση C1 Advanced βοηθά τους μαθητές να εξελίξουν τις δεξιότητές τους και να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο για τις σπουδές τους σε αγγλόφωνες χώρες.

Το πιστοποιητικό C1 Advanced αποδεικνύει ότι ο/η μαθητή/τρια μπορεί να:

 • παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ακαδημαϊκού επιπέδου
 • ανταπεξέλθει αποτελεσματικά σε επαγγελματικό επίπεδο
 • συμμετέχει με αυτοπεποίθηση σε επαγγελματικές συναντήσεις ή ακαδημαϊκά μαθήματα και σεμινάρια
 • χρησιμοποιεί με άνεση τα Αγγλικά στην καθημερινή του ζωή.


Το C2 (CPE), είναι το ανώτατο πιστοποιητικό που παρέχουμε και αποδεικνύει ότι ο/η μαθητή/τρια έχει επιτύχει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στα Αγγλικά.

Το πιστοποιητικό C2 Proficiency αποδεικνύει ότι ο κάτοχός του μπορεί να:

 • παρακολουθήσετε απαιτητικά εκπαιδευτικά προγράμματα ανωτάτου επιπέδου, όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά
 • διαπραγματευτείτε και να πείσετε με αποτελεσματικό τρόπο σε επίπεδο ανώτερης διοίκησης, στο πλαίσιο διεθνών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων
 • να κατανοείτε ουσιώδη νοήματα σύνθετων γραπτών κειμένων
 • συζητάτε για περίπλοκα ή ευαίσθητα ζητήματα
 • εκφράζεστε γραπτώς με σιγουριά για οποιοδήποτε θέμα.

 

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών διοργανώνει εκπαιδευτικές/πολιτιστικές εκδρομές στο εξωτερικό – οι μαθητές του Κέντρου θα έχουν προτεραιότητα σε αυτές τις εκδρομές.