Οδηγίες για την Τελετή Αποφοίτησης 2021

Ιουλ 7, 2021

Αγαπητοί γονείς των τελειοφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού,

Σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μας σχετικά με τη διεξαγωγή της 92ης  Τελετής Αποφοίτησης - Commencement 2021, σας ενημερώνουμε ότι -λόγω των συνθηκών- η Τελετή θα πραγματοποιηθεί με την αποκλειστική παρουσία των δύο γονέων των τελειοφοίτων, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες με την παρουσία ενός ακόμη ατόμου. Στην περίπτωση διδύμων που αποφοιτούν, προβλέπεται να έρθουν δύο ακόμη άτομα. 

Για όλους εκείνους οι οποίοι δεν δύνανται να παρευρεθούν, θα υπάρξει ζωντανή μετάδοση της εκδήλωσης μέσω του ιστοτόπου του Σχολείου στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.athenscollege.edu.gr/about-us/commencement-2021/, καθώς και μέσω της επίσημης σελίδας του Κολλεγίου στο facebook (@AthensPsychicoCollege). 

Σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις αναλυτικές οδηγίες για την Τελετή Αποφοίτησης και την πρόβα που ακολουθούν, για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διεξαγωγή της εκδήλωσης, με τήρηση των απαραίτητων μέτρων και αποστάσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. 

Επίσης, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονικά ένα Ιατρικό Ιστορικό για εσάς και στη συνέχεια ένα για τα παιδιά σας, με καταληκτική ημερομηνία την 14η Ιουλίου και ώρα 11.00 π.μ. Για τη συμπλήρωση του Ιατρικού Ιστορικού απαιτούνται οι προσωπικοί κωδικοί σας, που χρησιμοποιείτε για τις εφαρμογές και το portal του Κολλεγίου. Σε περίπτωση που δεν τους έχετε, μπορείτε να τους ανακτήσετε, επικοινωνώντας με το [email protected]

Το Ιατρικό Ιστορικό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβετε Δελτίο Εισόδου και ονομαστική πρόσκληση που  θα ισχύουν για κάθε άτομο ξεχωριστά και τα οποία θα εξασφαλίσουν τη φυσική παρουσία σας στην εκδήλωση.  Στο Δελτίο Εισόδου θα αναγράφεται η πύλη εισόδου και ο χώρος στάθμευσης για τον καθένα, καθώς και ο προκαθορισμένος αριθμός της θέσης σας. Χωρίς τα παραπάνω δεν θα σας επιτραπεί η είσοδος.  

Σημειώνεται, τέλος, ότι σε αντίθεση με προηγούμενα της πανδημίας έτη, δεν θα πραγματοποιηθούν το γεύμα προς τιμήν των γονέων την παραμονή του Commencement, το γεύμα προς τιμήν των τελειοφοίτων-αποφοίτων την ίδια ημέρα και το πάρτυ του Συλλόγου Αποφοίτων για το καλωσόρισμα των νέων αποφοίτων.

 Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και παρακαλούμε για τη συνεργασία σας, η οποία είναι απαραίτητη για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης. 

Ευχόμαστε σε όλους τους αποφοίτους της τάξεως του 2021 κάθε επιτυχία στις περαιτέρω σπουδές τους και στη μελλοντική σταδιοδρομία τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ.: 210 6798274 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

 

Οδηγίες για την Τελετή Αποφοίτησης - Commencement 2021

Πρόβα Τελετής Αποφοίτησης 

Την Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021 και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί η πρόβα της Τελετής Αποφοίτησης. Οι μαθητές θα προσέλθουν μόνο από την Κεντρική Πύλη (Οδός Στεφάνου Δέλτα 15). Όσοι προσέλθουν με τους γονείς τους, θα μπορούν να εισέλθουν από την Κεντρική Πύλη και να αποβιβάζονται εσωτερικά στα χωμάτινα γήπεδα. Στη συνέχεια, οι γονείς θα αποχωρούν από τη νέα Πύλη Κολυμβητηρίου (Οδός Ομήρου Ντέιβις). Δεν θα επιτραπεί η παραμονή στον χώρο σε γονείς, αδέλφια, άλλους συγγενείς και οποιονδήποτε τρίτο επισκέπτη. 

Οι μαθητές θα παραδώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο στην προκαθορισμένη αίθουσα του Μπενακείου Διδακτηρίου, όπου θα βρίσκονται οι υπεύθυνοι καθηγητές που θα τους παραδώσουν τις τηβέννους και το καπέλο στο τέλος της πρόβας. Τα έγγραφα θα τους επιστραφούν μετά την λήξη της Τελετής την Τετάρτη, 14 Ιουλίου, αφού επιστρέψουν την τήβεννο και το καπέλο στους υπεύθυνους καθηγητές. Στην περίπτωση που κάποιος τελειόφοιτος επιθυμεί να αγοράσει την τήβεννο, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 145 €. Το επιτηβέννιο και η φούντα με το αναμνηστικό οικόσημο του Σχολείου από το καπέλο θα προσφερθούν στους τελειοφοίτους μετά το τέλος της εκδήλωσης. 

Σημειώνεται πως οι τελειόφοιτοι, για να προσέλθουν στην πρόβα, πρέπει να επιδείξουν:

i)πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημερών μετά τη μοναδική δόση μονοδοσικού εμβολίου ή μετά τη δεύτερη δόση όταν πρόκειται για εμβολιασμό που ολοκληρώνεται με δύο δόσεις)

ii) πιστοποιητικό νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν

iii)βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της εκδήλωσης  

iv)βεβαίωση αρνητικής εξέτασης με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης

v)δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων είκοσι τεσσάρων (24) ωρών από την προγραμματισμένη έναρξη της εκδήλωσης

 

Τελετή Αποφοίτησης 

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Αποφοίτησης. Λόγω των συνθηκών, θα τηρηθεί αυστηρά το πέρας προσελεύσεως στις 18.15. 

Για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας εντός και εκτός του campus, κάθε οικογένεια καλείται να προσέλθει με ένα αυτοκίνητο και να εισέλθει από τις πύλες του Κολλεγίου σύμφωνα με τις οδηγίες που θα αναγράφονται στο Δελτίο Εισόδου (Κεντρική Πύλη, Πύλη ΚΑΠΠΣ ή Πύλη Φιλοθέης). 

Οι τελειόφοιτοι πρέπει να προσέλθουν φορώντας τις τηβέννους. Τα αγόρια πρέπει να φορούν ανοιχτόχρωμο πουκάμισο, σκουρόχρωμο παντελόνι και καλά υποδήματα (όχι αθλητικά), ενώ, στα κορίτσια συστήνεται να μην φορούν ψηλά τακούνια, προς αποφυγήν ατυχημάτων.

Με την είσοδό τους στον χώρο, οι μαθητές θα κατευθυνθούν εντός του Μπενακείου σε σχολικές αίθουσες στο ισόγειο, τον α’ και τον β’ όροφο, ανάλογα με τη σχολική μονάδα στην οποία ανήκουν, όπου και θα παραμείνουν έως την έναρξη της Τελετής. Ανάμεσα στις θέσεις των μαθητών στο προαύλιο του Μπενακείου, θα υπάρχει απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι γονείς θα κατευθυνθούν σε τρία Σημεία Ελέγχου ανάλογα με τη σχολική μονάδα των παιδιών τους και κατόπιν στο προαύλιο του Μπενακείου, όπου θα κάθονται ανά ζευγάρι σε προκαθορισμένες θέσεις. Ανάμεσα στα ζευγάρια γονέων θα υπάρχει διαφανές διαχωριστικό από plexiglass. 

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί εφέτος μόνο από τους τελειοφοίτους και τους αποφοίτους που παρευρίσκονται στην Τελετή και θα αρχίσει αυστηρά στις 19.00. Οι γονείς-απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτήν πρέπει να προσέλθουν εγκαίρως ώστε να εντοπίσουν τις προκαθορισμένες θέσεις τους στο προαύλιο και στη συνέχεια να μεταβούν στο πίσω μπαλκόνι του Μπενακείου έως την έναρξη της παρέλασης. 

Λόγω των τελευταίων επιδημιολογικών δεδομένων και προς αποφυγήν συγχρωτισμού, εξουσιοδοτημένοι από το Σχολείο φωτογράφοι θα φωτογραφίζουν μόνο κατά τη διάρκεια της Τελετής. Δεν θα ληφθούν οικογενειακές φωτογραφίες πριν και μετά από αυτήν. Το Σχολείο θα σας προσφέρει τις αναμνηστικές φωτογραφίες των παιδιών σας από την απονομή των διπλωμάτων τους, οι οποίες θα σας αποσταλούν ηλεκτρονικά. 

Αμέσως μετά τη λήξη της Τελετής Αποφοίτησης, οι τελειόφοιτοι πρέπει να επιστρέψουν τις τηβέννους στις αίθουσες του Μπενακείου από όπου τις παρέλαβαν. Η αποχώρηση των τελειοφοίτων και των γονέων πρέπει να γίνει συντεταγμένα, με τήρηση και πάλι των ενδεδειγμένων αποστάσεων. 

Η χρήση χειρουργικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους όσοι θα παρευρίσκονται στην εκδήλωση (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και προσωπικό του Σχολείου). Σε όλους τους χώρους θα υπάρχουν διαθέσιμα αντισηπτικά και χειρουργικές μάσκες, ενώ ανάμεσα στα μεμονωμένα άτομα θα τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου. 

Αν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης νιώσετε αδιαθεσία, πρέπει να απευθυνθείτε αμέσως στη νοσηλεύτρια που θα βρίσκεται στο ισόγειο του Μπενακείου. Στην περίπτωση αυτή, το Σχολείο έχει προβλέψει ειδικό χώρο, στο Ιατρείο, στον οποίο θα παραμείνετε μέχρι την αποχώρησή σας. 

Σε περίπτωση αναβολής λόγω βροχής, η Τελετή Αποφοίτησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 και ώρα 19:00, ενώ η πρόβα και η παραλαβή των τηβέννων, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 και ώρα 18:00.

Επιστροφή