ΕΝΑΡΞΗ : 21/2/2024, ΤΕΤΑΡΤΗ / 7:15-8:45 μ.μ.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ:14 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ
ΚΟΣΤΟΣ: 210 €

ΜΑΚΡΑΜΕ (ΚΟΣΜΗΜΑ)

Το μακραμέ είναι η τέχνη που γεννήθηκε ως διαδικασία ολοκλήρωσης και σταθεροποίησης των υφαντών. Όπως σε όλα τα είδη λαϊκής τέχνης, το μακραμέ, «ήρθε» για να καλύψει μια πρακτική ανάγκη, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα αισθητικές λειτουργίες. Δουλεύεται αποκλειστικά με τα χέρια και δεν απαιτείται κανενός είδους εξοπλισμός. Φαντασία, νήματα και επιδεξιότητα των δαχτύλων αποτελούν τα «εργαλεία» της διαδικασίας. Μαθαίνουμε πάνω σε μικρής κλίμακας έργα (κοσμήματα) τους κόμπους και τις δεσιές με έμπνευση το πλούσιο ρεπερτόριο των διακοσμητικών μοτίβων της παγκόσμιας κληρονομιάς. Σκοπός του εργαστηρίου είναι :
- Να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης (θεωρία και πράξη), αξιοποιώντας τεχνοτροπίες, εργαλεία και μεθόδους που βασίζονται στην παράδοση, συνδέοντάς την με το σήμερα.
- Οι συμμετέχοντες, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, ερευνούν και εμβαθύνουν ώστε, με διαφορετικά κριτήρια και πειραματισμούς κάθε φορά, να ανακαλύπτουν τους δικούς τους προσωπικούς δρόμους έκφρασης.
Επιστροφή