Αρχείο Νέων

Βιωματική δράση για Ευαισθητοποίηση των μαθητών - μαθητριών

Δεκ 20, 2023

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αναπήρων (3 Δεκεμβρίου), και στο πλαίσιο Βιωματικής Δράσης για την Ευαισθητοποίηση των μαθητών σε άτομα με διαφορετικότητα και κινητικές αναπηρίες, οι Διευθύνσεις των Γυμνασίων Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής διοργάνωσαν επίσκεψη στο Σχολείο μας αθλητών-εκπροσώπων του Συλλόγου «Ιωνάς – Τμήμα Θεραπευτικής Αγωγής ΑμεΑ».

Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2007 με σκοπό την αποκατάσταση και βελτίωση της κινητικής κατάστασης Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) καθώς και την προετοιμασία των ατόμων αυτών για συμμετοχή τους σε Αθλητικές Διοργανώσεις. Οι αθλητές Αντώνης Παππάς, Αντιγόνη Βασιλοπούλου και Γιώργος Μπέλλος, μαζί με τον προπονητή τους Γιώργο Γκούντα, στο πλαίσιο της αγωνιστικής τους δραστηριότητας, συμμετέχουν σε πανελλήνιες και τοπικές διοργανώσεις (αγώνες κολύμβησης, δρομικούς αγώνες, αγώνες με χειρήλατα αμαξίδια, τριάθλου, αγώνες δρόμου 5χλμ. και 10χλμ. στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας).

Στόχος της επίσκεψης αυτής ήταν:

  • Η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας και η ενεργοποίηση της συναισθηματικής τους νοημοσύνης
  • Η παροχή κινήτρων στα παιδιά μας για να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να εξελιχθούν
  • Η γνωριμία και εξοικείωσή τους με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Γ. Γκούντα και αθλητικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές  και οι μαθήτριες της Β’ Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών και Κολλεγίου Ψυχικού: τρέξιμο με δεμένα μάτια, goalball, πετοσφαίριση καθιστών, μπάσκετ με αμαξίδιο, εξοικείωση με χειρήλατο.

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης σημαντική ήταν η συμβολή του “A” Association.  
Επιστροφή