Τα αγωνιστικά προγράμματα των αντιπροσωπευτικών ομάδων του Ε.Ε.Ι. απευθύνονται στα ταλαντούχα και χαρισματικά παιδιά με στόχο να κινητοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητισμό.

Επιλέγονται από τις μικρές ηλικίες του Δημοτικού Σχολείου, εκπαιδεύονται από ειδικευμένους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και οδηγούνται σε αγωνιστική δράση.

Οι μικροί αυτοί αθλητές μας έχουν τη δυνατότητα μέχρι και την 1η τάξη του Γυμνασίου να δοκιμάζουν αρκετά αθλήματα και στη 2α τάξη του Γυμνασίου να επιλέξουν 2 αθλήματα (συνήθως ένα ομαδικό και ένα ατομικό) στα οποία εξειδικεύονται και ασχολούνται μέχρι τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Οι αντιπροσωπευτικές ομάδες μας μετέχουν στα εξής αγωνιστικά προγράμματα:

ΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Basketball, Volleyball, Ποδόσφαιρο, Handball, Κλασικός αθλητισμός, Ανώμαλος δρόμος, Κολύμβηση, Tennis, Ping-Pong, Πάλη, Ενόργανη γυμναστική, κ.α.

Πρωταθλήματα του Α.Σ.Ι.Σ. (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων).
Είναι τα πρωταθλήματα των ιδιωτικών σχολείων που διεξάγονται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

ΑΘΛΗΜΑΤΑ:
Basketball, Volleyball, Handball, Ποδόσφαιρο, Κλασικός αθλητισμός, Κολύμβηση, Tennis και Ενόργανη γυμναστική.

Διασυλλογικά πρωταθλήματα (σε ορισμένα αθλήματα).
Το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού μετέχει σε διασυλλογικά πρωταθλήματα που οργανώνονται από ομοσπονδίες που ελέγχονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Τα τελευταία χρόνια, το Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού μετέχει με μεγάλες επιτυχίες στον Κλασικό Αθλητισμό και το Volleyball.

Σε ειδικές διοργανώσεις - τουρνουά.
Οι αντιπροσωπευτικές ομάδες μετέχουν σε Τουρνουά εντός και εκτός Ελλάδος  με στόχο την αγωνιστική εμπειρία και τη διεύρυνση των αθλητικών και ανθρωπιστικών σχέσεων μεταξύ των αθλητών.
Στα πλαίσια των αντιπροσωπευτικών ομάδων λειτουργεί ο όμιλος των Ελληνικών παραδοσιακών χορών όπου εκπαιδεύονται οι μαθητές και μαθήτριές μας από τις μικρές τάξεις του Δημοτικού μέχρι τις τελευταίες του Λυκείου.