ΔΚΑ - Συμμετοχή στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αποταμίευσης

Νοε 4, 2025, 08:42 πμ by Λεωνίδας Κέππας

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 6στ  του Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών συμμετείχαν με ενθουσιασμό στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αποταμίευσης, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου).

Ο διαγωνισμός, με θέμα «Τα Οφέλη και η Δύναμη της Αποταμίευσης», στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και των μαθητριών σχετικά με τη σημασία της αποταμίευσης και την ανάπτυξη χρηματοοικονομικής συνείδησης από μικρή ηλικία. Μέσα από μια συνδυαστική διαδικασία ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής και έκφρασης κριτικής σκέψης μέσω σύντομης έκθεσης, οι μαθητές ανέδειξαν δεξιότητες όπως ο καθορισμός στόχων, η οργάνωση, η υπευθυνότητα, η συνεργασία και η δημιουργική έκφραση.

Η συμμετοχή τους ενίσχυσε την αυτοπειθαρχία και την ικανότητά τους να λαμβάνουν ώριμες αποφάσεις, ενώ αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία σύνδεσης της μάθησης με την καθημερινή ζωή, στο πλαίσιο των αξιών του Primary Years Programme (PYP). Την παιδαγωγική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών ανέλαβαν οι εκπαιδευτικοί Π. Φινές και Χ. Λευτεράτος, οι οποίοι ενίσχυσαν τη μαθητική συμμετοχή με ενθουσιασμό, συνέπεια και δημιουργικότητα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την εξαιρετική τους προσπάθεια και τη δυναμική παρουσία τους στον διαγωνισμό!

Load more comments
Comment by from

Τι είναι Ποίηση;

Η ποίηση, αν και δεν διαβάζεται συχνά, είναι άκρως σημαντική για τον σύγχρονο κόσμο. Πολλοί την χαρακτηρίζουν ως πράξη εμπιστοσύνης και θεωρείται απαραίτητη για την πνευματική ικανοποίηση ενός ανθρώπου. Είναι «τροφή για σκέψη» και πιστεύω πως χωρίς την ποίηση κυριαρχεί η δυστυχία στη ζωή, καθώς γίνεται μονότονη.

Περισσότερα