Eκδηλώσεις 2016-2017

Mάιος 2017
(18/5)

To βιβλίο «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» (Εκδ. Παπαδόπουλος) και η συγγραφέας του Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη μας έδωσαν την ευκαιρία να συζητήσουμε όλοι μαζί για το θέμα της τυφλότητας. Το τμήμα Συναγρίδα συνάντησε τη συγγραφέα στη Βιβλιοθήκη την Πέμπτη 18 Μαΐου και αφού άκουσαν την ιστορία έπαιξαν παιχνίδια που σχετίζονται με τις ανθρώπινες αισθήσεις.

oneirevomai me ta matia anoixta frantzeska alexopoulou petraki

Aπρίλιος 2017
(5/4, 24-25/4, 27/4)

Την Τετάρτη 5/4/2017, «Το Σοφάκι και ο Ντο» (Eκδ. Διόπτρα) , ένα απολαυστικό παραμύθι με ένα μικρό κοριτσάκι, το Σοφάκι που μαθαίνει την αξία της αγάπης, της φροντίδας και της προσφοράς από τον Ντο το Νεραϊδόσκυλο, ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας και ζωντάνεψε με τη βοήθεια της συγγραφέως Κατρίνα Τσάνταλη. Το τμήμα Τσιπούρα παρακολούθησε την παρουσίαση, συζήτησε μαζί με τη συγγραφέα και στο τέλος κατασκεύασαν όλοι μαζί ήρωες της ιστορίας με την τεχνική origami. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης.

katrina tsantali

halikia alkistisΗ συγγραφέας Άλκηστις Χαλικιά τη Δευτέρα 24/4/2017μας παρουσίασε τα flip books «που όμως κινούνται»! Το τμήμα Δελφίνι παρακολούθησε βιωματική δραστηριότητα με τα βιβλία «Οι Καρυάτιδες» και «Ο χορός της Αθηνάς» (Εκδ. Flip the myth), δημιουργώντας με τη βοήθεια της κ. Χαλικιά το δικό τους flip book, με θέμα ένα κόκκινο μπαλόνι. Η παρουσίαση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να κατανοήσουν την λογική της κινούμενης εικόνας και να παίξουν διάφορα κινητικά παιχνίδια.

Βιωματικό πρόγραμμα, Τρίτη 25/4/2017:
Από ρολά χαρτιού τουαλέτας... σε καρέκλες, με τον μικρό Φρανκ αρχιτέκτονα.
Τι σημαίνει αρχιτέκτονας και τι έργο τέχνης; Η ιστορία του βιβλίου "Ο μικρός Φρανκ Αρχιτέκτονας" (Εκδ. Μέλισσα) έδωσε το ακουστικό και οπτικό ερέθισμα στα παιδιά του Νηπιαγωγείου να κατασκευάσουν μια μεγαλούπολη με ουρανοξύστες, να γνωρίσουν εκθέματα του ΜοΜΑ ζωγραφίζοντάς τα, ενώ ρολά χαρτιού τουαλέτας, ξυλάκια και βιβλία αποτέλεσαν τα "δομικά" υλικά για να συνθέσουν τα παιδιά ομαδικά τις δικές τους κατασκευές, με έμπνευση από το βιβλίο. Εμψυχώτρια του προγράμματος: Άννα-Μαρία Βλάσση.

anna maria vlassi

Πέμπτη 27/4/2017


katerina servi to atixo daxtiloΗ συγγραφέας, μουσειολόγος-αρχαιολόγος Κατερίνα Σέρβη ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας , για την παρουσίαση του βιβλίου «Το άτυχο δάχτυλο» (Εκδ. Πατάκης). Το τμήμα Λαβράκι παρακολούθησε την αφήγηση και ύστερα τα παιδιά χάρισαν στη συγγραφέα μια ζωγραφιά με το άτυχο δάχτυλο της ιστορίας. Στο τέλος, όλοι μαζί κάναμε μια συμφωνία… ότι πάντα θα βλέπουμε τα πράγματα από τη θετική τους πλευρά. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

«Τα γουρουνάκια της ευτυχίας» (Εκδ. Μεταίχμιο), συναντήθηκαν με το τμήμα Μπαρμπούνι στη Βιβλιοθήκη. Η συγγραφέας Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα, φόρεσε το καπέλο της σκέψης και μας ταξίδεψε στην ιστορία. Οι μαθητές με την βοήθεια Props μεταμορφώθηκαν στους ήρωες της ιστορίας . Στο τέλος, μια διασκεδαστική έκπληξη περίμενε τους μαθητές.

ioanna babeta 1ioanna babeta 2

Φεβρουάριος 2017
(13-14-15/2)

dartzali sophia

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας η συγγραφέας Σοφία Δάρτζαλη. Η ιστορία «Η μαμά μου είπε ψέματα» του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη, ζωντάνεψε με τη βοήθεια της ηθοποιού που συνόδεψε τη δράση. Τα τμήματα Αστερίας, Κοράλλι και Δελφίνι παρακολούθησαν την παρουσίαση του βιβλίου που συνοδεύτηκε και από την προβολή του animation της ιστορίας. Στο τέλος, η συγγραφέας χάρισε στα παιδιά μπαλόνια σε σχήμα καρδιάς, μιλώντας για το πόσο σημαντικό είναι να βοηθάμε ο ένας τον άλλο και να λέμε ευχαριστώ.

aggelou ksifies

Ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου επέστρεψε ξανά στη Βιβλιοθήκη μας για να μας ταξιδέψει με το βιβλίο του «Ένα ΑΒ ταξίδι» των εκδ. Παπαδόπουλος. Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίουτοτμήμα Ξιφίας παρακολούθησε την παρουσίαση και τα παιδιά εμψύχωσαν στιγμές από την ιστορία. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και συνοδεύτηκε από βιωματικές δραστηριότητες.

frantzeska oneirevomai

Tην Τρίτη 14 Φεβρουαρίου η Φραντζέσκα Αλεξοπούλου- Πετράκη επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας για να μας παρουσιάσει το βιβλίο της «Ονειρεύομαι με τα μάτια ανοιχτά» των εκδ. Παπαδόπουλος. Το συγκινητικό και τρυφερό βιβλίο παρουσιάζει ένα παιδί γεμάτο φαντασία που στο τέλος της ιστορίας θα ανακαλύψει μία διαφορετική πραγματικότητα. Τα τμήματα Κοχύλι και Ιππόκαμπος συζήτησαν μαζί με τη συγγραφέα για τη συμπεριφορά μας απέναντι σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί από εμάς κι έχουν κάποιες ειδικές ανάγκες. Στο τέλος της αφήγησης τα παιδιά έπαιξαν και πειραματίστηκαν με διάφορα αισθητηριακά παιχνίδια. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

kiritsi rixardos

Ο «Ριχάρδος ο ξεροκέφαλος» είναι ξακουστός για την ξεροκεφαλιά του! Η συγγραφέας του βιβλίου των εκδ. Παπαδόπουλος, Ιωάννα Κυρίτση- Τζιώτη , ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας για να μας αφηγηθεί την καθημερινότητα ενός βασιλιά που νομίζει για σωστά τα πιο κουτά πράγματα και δίνει τις πιο παράλογες διαταγές! Το τμήμα Τσιπούρα γνώρισε από κοντά τον βασιλιά , έπαιξε με ένα μαγικό κουτί με βασιλικές φιγούρες και στο τέλος οι μαθητές πήραν μαζί τους τον βασιλιά Ριχάρδο σε φιγούρα για να παίζουν. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Ιανουάριος 2017
(11-12/1)

papaioannou exo mia idea


Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, η συγγραφέας και εικονογράφος Άννα Παπαϊωάννου ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας για να μας διαβάσει το βιβλίο της «Έχω μια ιδέα» των εκδ. Keybooks. Μαζί της έφερε πολλές ιδέες, τον καλύτερο λούτρινο φίλο της και όλοι μαζί μιλήσαμε για τις δικές μας μοναδικές ιδέες. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και συμμετείχαν τα τμήματα προνηπίων Καβούρι και Αχιβάδα.

kondou tsagkarakos

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Μαριέττα Κόντου επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να μας γνωρίσει τον τσαγκαράκο της. Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της «Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου» και έδειξε στους μικρούς μαθητές όλα αυτά τα μαγικά εργαλεία που χρησιμοποιεί και τα ρούχα του. Ο μικρός τσαγκαράκος μίλησε στα παιδιά με αγάπη και τρυφερότητα. Τα τμήματα νηπίων Λαβράκι και Μπαρμπούνι παρακολούθησαν την παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη.

skantaliari alfons papafigkou

Ο «Σκανταλιάρης Άλφονς» επέστρεψε στη Βιβλιοθήκη μας την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου για να μας μιλήσει για τις καινούριες του περιπέτειες. Η εμψυχώτρια Άννα Παπαφίγκου αφηγήθηκε στα παιδιά το ομώνυμο βιβλίο «Σκανταλιάρη Άλφονς» των εκδ. Μάρτης. Ένα κουτί μπισκότα και μια αστεία ιστορία ήταν η αφορμή για να μιλήσουμε για τα συναισθήματα μας. Την δράση παρακολούθησε το τμήμα νηπίου, Συναγρίδα στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Δεκέμβριος 2016
(6-7-8/12 και 12/12)

papafigkou ksifias notourno

Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η εμψυχώτρια Άννα Παπαφίγκου για να ζωντανέψει με τα τμήματα Τσιπούρα και Ξιφίας το μαγικό βιβλίο «Νοτούρνο: συνταγές για όνειρα» των εκδ. Μάρτης. Με τη βοήθεια ενός φακού, μιας ξύλινης κουτάλας και ενός μαύρου σεντονιού τα όνειρα που μαγειρεύτηκαν ζωντάνεψαν πραγματικά και μια διασκεδαστική περιπέτεια ξεκίνησε. Το βιωματικό εργαστήρι σκιάς και φωτός πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

kiritsi tzioti mpougada

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στη Βιβλιοθήκη μας πλύθηκε και απλώθηκε η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη. Η συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου «Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη» των εκδ. Παπαδόπουλος, γνώρισε το τμήμα Λαβράκι και τους αφηγήθηκε την αστεία περιπέτεια του Αϊ-Βασίλη. Ένα μαγικό κουτί με μικροσκοπικά ρούχα, πολλοί φάκελοι με γράμματα και ένας κατάλογος με ονόματα εμφανίστηκαν στη διάρκεια της ιστορίας. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε και από εικαστική δράση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

dimopoulos christos

Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου και σύστησε στα παιδιά τον δράκο Ναπολέοντα από το ομώνυμο βιβλίο του των εκδ. Ψυχογιός. Τα τμήματα Κοράλλι και Αστερίας συζήτησαν μαζί με τον συγγραφέα θέματα από τη σχολική τους καθημερινότητα και μαζί βρήκαν λύσεις. «Ο δράκος Ναπολέων» είναι μια ιστορία για τον παιδικό εκφοβισμό σε πολύ τρυφερές ηλικίες , για την φιλία, την «παιδική» αγάπη και τη σχολική ζωή. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Νοέμβριος 2016
(15/11 και 21/11)

 

lila patroklou writter

Tην Τρίτη 15/11 ήρθε στη Βιβλιοθήκη μας η συγγραφέας Λίλα Πατρόκλου για να μας γνωρίσει τον «Λάμπη» , ένα λυκάκι που μεγαλώνει στην Πίνδο. Το ομώνυμο βιβλίο, ήταν μια ευκαιρία γιανα γνωρίσουμε την ομορφιά της Πίνδου και να μάθουμε για τους κινδύνους που απειλούν την άγρια ζωή, αλλά και για τη σημασία της προστασίας των βιότοπων. Η κ. Πατρόκλου συζήτησε για το θέμα του βιβλίου αλλά και για την εικονογράφηση μαζί με το τμήμα Κοχύλι. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

aggelos aggelou writter

Tην Δευτέρα 21/11ο συγγραφέας Άγγελος Αγγέλου ήρθε ξανά στη Βιβλιοθήκη μας για να μας παρουσιάσει το βιβλίο του «Ένα αλφάβητο ταξίδι». Το ταξίδι με τα γράμματα της αλφαβήτας έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Μαγικοί χάρτες, ηφαίστεια, περίεργα πλάσματα και μουσική μας ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Το τμήμα Δελφίνι έπαιξε και διασκέδασε με την αφήγηση της ιστορίας. Με την ολοκλήρωση της δράσης ετοιμάσαμε τα διαβατήρια και τις βαλίτσες μας.

Οκτώβριος 2016

(11-12-13/10)

papafigkou

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου ο αγαπημένος μας ήρωας Άλφονς επέστρεψε στη Βιβλιοθήκη μας σε νέες περιπέτειες. Η εμψυχώτρια κ. Άννα Παπαφίγκου επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη μας και παρουσίασε το βιβλίο «Κάνε γρήγορα Άλφονς» των εκδόσεων Μάρτης στο τμήμα των προνηπίων, Ιππόκαμπος. Μαζί της έφερε το σακίδιο του ήρωα της ιστορίας και όλοι μαζί ανακαλύψαμε και ύστερα παίξαμε με τα παιχνίδια που έκρυβε μέσα. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

svoronou wwf

Tην Τετάρτη 12 Οκτωβρίουη κ. Ελένη Σβορώνου μας γνώρισε όλα τα ζώα του δάσους και της θάλασσας από το βιβλίο της «Ζητείται Δικηγόρος με μουστάκια και ουρά» των εκδόσεων της Παιδικής Νομικής Βιβλιοθήκης και της WWF. Οι ήρωες της ιστορίας ζωντάνεψαν και όλοι μαζί μιλήσαμε για τα δικαιώματα των ζώων. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο της αξίας του μήνα «Σεβασμός προς τα ζώα» συνοδευόμενη από κινητικά παιχνίδια. Την παρουσίαση παρακολούθησε το τμήμα των προνηπίων, Καβούρι.

kalomoiris library

«Ψέμα ή αλήθεια έτσι λεν’ τα παραμύθια» μας είπε ο λογοπεδικός κ. Γιώργος Καλομοίρης που μας επισκέφθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίουστη Βιβλιοθήκη μας. Ο κ. Καλομοίρης μας αφηγήθηκε ιστορίες από τα πολύ παλιά χρόνια προερχόμενες από τη Ρωσία και την Τουρκία. Μιλήσαμε όλοι μαζί για τον τρόπο που στα παλιά χρόνια λέγονταν τα παραμύθια και για τον προφορικό λόγο. Η δράση πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του προγράμματος “Artist of the Month” στα τμήματα των νηπίων Συναγρίδα και Μπαρμπούνι.