Εκδηλώσεις 2014-2015

Μάιος 2015

4 Μαίου 2015

Πορτοκαλί σαλιγκαράκι

Το να είσαι ένα «Πορτοκαλί Σαλιγκαράκι» τελικά δεν είναι λόγος να αισθάνεσαι ντροπή ή να νιώθεις άσχημα. Αντίθετα, όπως μας αφηγήθηκε η συγγραφέας του βιβλίου Ζέφη Συρίβλη είναι ωραίο να είμαστε διαφορετικοί και ο καθένας από εμάς να είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Τα νήπια που παρακολούθησαν την βιωματική αφήγηση στο τέλος έφτιαξαν το δικό τους σαλιγκαράκι και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσους τρόπους και αν βρεις για να μοιάσεις στους άλλους, πάντα είναι καλύτερα να είσαι ο εαυτός σου. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήρι Κατασκευής Πηλού του Νηπιαγωγείου μας.

Απρίλιος 2015

22 Απριλίου 2015

«Με ένα χάρτινο φεγγαράκι…ταξιδεύω» είναι ο τίτλος του βιβλίου που παρουσιάσθηκε στα Νήπια και στα Προνήπια με αφορμή τη συμπλήρωση 10+1 χρόνων από το θάνατο του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι και στόχος της ήταν μέσα από το ομώνυμο βιβλίο, να φέρει τα παιδιά σε επαφή με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού. Η συγγραφέας του βιβλίου Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ με τη συμβολή της χορωδίας του Δημοτικού Σχολείου του Κολλεγίου Αθηνών μας χάρισαν μια μοναδική αφήγηση του παραμυθιού καθώς και μουσικές και κουκλοθεατρικές δράσεις. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του Νηπιαγωγείου.

Μάρτιος 2015

10 Μαρτίου 2015

Πετίτ το τέρας

Ο «Πετίτ, το τέρας», από το ομώνυμο βιβλίο της Isol, μερικές φορές είναι καλό παιδί… άλλες φορές όμως γίνεται κακό. Η θεατρολόγος Άννα Παπαφίγκου μας έκανε να σκεφτούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να αναρωτηθούμε μήπως κρύβουμε μέσα μας και εμείς ένα μικρό Πετίτ. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης και όλα τα Νήπια ζωγράφισαν τον Πετίτ, δίνοντας του μια συμβουλή για το πώς θα γίνει καλύτερος.

Φεβρουάριος 2015

24 Φεβρουαρίου 2015

Ο λύκος και τα 3 γουρουνάκια

Η εικαστικός Lise-Lotte Iversen «ζωντάνεψε» μαζί με τα νήπια του Νηπιαγωγείου τους ήρωες του αγαπημένου κλασσικού παραμυθιού «Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια». Με ανακυκλώσιμα υλικά (καπάκια, ρολά από χαρτί υγείας, παλιά υφάσματα κ.α.) πολλή φαντασία και μεράκι κατασκευάστηκαν από τα παιδιά όχι τρία… αλλά σχεδόν 150 τρισδιάστατα γουρουνάκια που αποτέλεσαν μέρος μιας πρωτότυπης σύνθεσης που στολίζει τη Βιβλιοθήκη μας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

25 Φεβρουαρίου 2015

The very hungry caterpillar

 

O Eric Carle και το βιβλίο του «The very hungry caterpillar» μας έδωσαν την αφορμή για να κατασκευάσουμενα μικρές και μεγάλες κάμπιες με την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. Μαρκαδόροι, ψαλίδια, κόλλες και χρωματιστά χαρτόνια «έντυσαν» τα μεγάλα χαρτόκουτα και όλα μαζί ενώθηκαν δημιουργώντας μια τεράστια κάμπια.

caterpillars

Ακόμα, χρωματιστά πλαστικά καπάκια, πολύχρωμα σχοινάκια, καλαμάκια κ.α. χρησιμοποιήθηκαν από τα τμήματα Καβούρι και Ιππόκαμπος για να δημιουργήσουν μικρότερα έργα. Οι κατασκευές πραγματοποιήθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου και βρίσκονται, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού Lise-Lotte Iversen.

Ιανουάριος 2015

14 Ιανουαρίου 2015

Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει

Τα νήπια μαζί με τον συγγραφέα Άγγελο Αγγέλου και το βιβλίο του «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει» κατασκεύασαν, έπαιξαν και ζωγράφισαν, κάνοντας τα αδύνατα δυνατά και στο τέλος έναν κοτζάμ ελέφαντα… να χορέψει! Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι του Νηπιαγωγείου συνοδευόμενη από μουσικοκινητική δράση των παιδιών και ο αστείος και πολύχρωμος ελέφαντας που κατασκεύασαν τα παιδιά διακοσμεί τη Βιβλιοθήκη.

28 Ιανουαρίου 2015

Καληνύχτα Άλφονς

Μερικές φορές ο μικρός Άλφονς δυσκολεύεται να κοιμηθεί το βράδυ μόνος του. Με την καθοδήγηση της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου, τα παιδιά προσπάθησαν να εξηγήσουν τι φταίει και μέσα από τις δραστηριότητες και την αφήγηση μίλησαν και για τον εαυτό τους. Την παρουσίαση του «Καληνύχτα Άλφονς» της Gunilla Bergstrom που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη παρακολούθησαν τα προνήπια.

Νοέμβριος 2014

10 Νοεμβρίου 2014

Η αφηγήτρια- παραμυθού Σάσα Βούλγαρη μας χάρισε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μια μύγα, μια βασιλοπούλα, ασυνήθιστοι ήχοι από πρωτότυπα μουσικά όργανα, γλυκύτητα και ηρεμία περιγράφουν την αφήγηση των παραμυθιών που ακούσαμε. Την εκδήλωση που παρακολούθησαν τα Νήπια πραγματοποιήθηκε στο θεατράκι του Νηπιαγωγείου.

Σάσα Βούλγαρη