Τα Νέα μας

1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας "Diamond Challenge" σε μαθητές του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Φεβ 22, 2024

Το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2024 η Ομάδα BrewCrafts του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού διαγωνίστηκε και διακρίθηκε λαμβάνοντας το 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Νεανικής Επιχειρηματικότητας “Diamond Challenge”. Ο ελληνικός τελικός – Pitch Event- διεξήχθη στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, για 6η χρονιά.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολείων όλης της χώρας και διεξάγεται από το 2012 σε 35 χώρες, υπό την αιγίδα του Horn School of Entrepreneurship του University of Delaware ( https://diamondchallenge.org/).

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές του Λυκείου να εργαστούν σε ομάδες, να αποκτήσουν γνώσεις με βιωματική μέθοδο, να καλλιεργήσουν προσωπικές δεξιότητες, να ζήσουν μια επιχειρηματική εμπειρία, να επιλύσουν προβλήματα, να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για την αξιοποίηση των ιδεών τους και να δημιουργήσουν, ανεξάρτητα από τη μελλοντική τους καριέρα.

Η θεματική ενότητα του φετινού διαγωνισμού για την Ελλάδα ήταν «Καινοτόμες Λύσεις για Κοινωνικά Ζητήματα» (Social Innovation). Η BrewCraft παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου τα παραπροϊόντα ζυθοποιίας με στόχο να δημιουργηθεί ένα νέο αλεύρι που δυνητικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη βιομηχανία τροφίμων (μπάρες δημητριακών, μπισκότα κλπ.). Η ομάδα παρουσίασε τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και της μείωσης της σπατάλης των δημητριακών. Οι μαθητές που διαγωνίστηκαν και διακρίθηκαν ήταν οι Γιώργος Παρθένης (Β’ Λυκείου), Νικόλας Τσιφλικιώτης (Β΄Λυκείου) και Μαριλένα Καμούδη (ΙΒ DP Y2).

Η BrewCrafts θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διεθνή τελικό (Γ’ φάση), που θα διεξαχθεί, υπό την αιγίδα του Πανεπιστήμιο Delaware, από τις 25 έως τις 27 Απριλίου 2024.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τη μαθήτριά μας και στους Υπεύθυνους Καθηγητές του Ομίλου, Αθ. Καρμήτσα, Ε. Μαρκοπούλου και Π. Στατήρη

Επιστροφή