Τα Νέα μας

Εκδήλωση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού

Ιαν 23, 2024

Την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού, την οποία παρακολούθησαν μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου και του πρώτου έτους του International Baccalaureate Diploma Programme.

Την εκδήλωση άνοιξαν οι καθηγητές-σύμβουλοι του Ομίλου Αθανάσιος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου και Παναγιώτης Στατήρης, οι οποίοι μίλησαν για την ιστορία του Ομίλου και τις επιτυχίες των ομάδων του Σχολείου μας σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο. Για την επιτυχία του Ομίλου μίλησε επίσης ο κ. Γιώργος Ηγουμενάκης, σύμβουλος εθελοντής του Οργανισμού Junior Achievement Greece και υποστηρικτής του Ομίλου μας.

Στη συνέχεια, οι απόφοιτοι του Γενικού Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού και του IB DP, Νίκος Γκολιόπουλος '14, Αθηνά Λορεντζιάδη '20, Χαρά Μωραϊτάκη '22 και Αμαλία Τουτζιαρίδη '23, μετέφεραν στους μαθητές την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στον Όμιλο, αλλά και τον τρόπο που την αξιοποίησαν στη συνέχεια των σπουδών τους.

Τέλος, οι μαθητές της Β’ Λυκείου Γιώργος Παρθένης, Ιάσονας Κoύρναβος και Ερμής Κούσης-Λάμπρου του εφετινού Ομίλου Νεανικής Επιχειρηματικότητας παρουσίασαν το CRASHLINK, που θα διαγωνισθεί εφέτος στον διαγωνισμό του Junior Achievement Greece.

Ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας συμμετέχει τα τελευταία 17 χρόνια στα Προγράμματα «Εικονική Επιχείρηση» και «Κοινωνική Καινοτομία-SIR» του Σωματείου «Επιχειρηματικότητα Νέων» του Junior Achievement Greece.

Οι μαθητές του Ομίλου ιδρύουν κάθε χρόνο μια «Εικονική Επιχείρηση», που επιδιώκει, σε συνεργασία με στελέχη επιχειρήσεων και εκπαιδευτικούς, να μυήσει τους μαθητές στον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης μέσα από την προσπάθεια δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων, τα οποία σχεδιάζουν, παράγουν, προωθούν και πωλούν οι ίδιοι. 

Μεταξύ των πολλών διακρίσεων που έχει λάβει, το 2019 ο Όμιλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας βραβεύθηκε με το "AT&T Excellence in IT Award" για την εταιρεία Saveat και το Κολλέγιο Ψυχικού το"Entrepreneurial School Award" από τον Οργανισμό Junior Achievement Europe.  

Επιστροφή