Τα Νέα μας

Διακρίσεις μαθητών του Κολλεγίου στον 6ο Διαγωνισμό World Artificial Intelligence (WAICY 2023)

Δεκ 12, 2023

Το Σάββατο, 2 και την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 διεξήχθη υβριδικά (on site και online) ο 6ος Διαγωνισμός World Artificial Intelligence Competition for Youth (WAICY 2023). Το Σχολείο μας συμμετείχε στον τελικό με 2 ομαδικά projects στην κατηγορία High School και 2 projects στην κατηγορία Elementary. 

Στον Διαγωνισμό διακρίθηκαν οι ακόλουθες εργασίες:

Οι μαθητές Βασίλειος Περρωτής ΙΒ2 και Δημήτριος Τουμπεζόγλου της Γ΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών με το project "HarBot" κατέκτησαν το Bραβείο "AI Excellence" στην κατηγορία AI Showcase. To project αφορά στην εφαρμογή πλήρους αυτοματοποίησης των Logistics των λιμένων με την αξιοποίηση της Βαθιάς Ενισχυτικής Μάθησης (Deep Reinforcement Learning). Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές υλοποίησαν τον αλγόριθμο Deep Q-Networks (DQN) χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό ποινών και ανταμοιβών για να εκπαιδεύσουν ένα μοντέλο Μηχανικής Μάθησης, ώστε να παίρνει τις βέλτιστες αποφάσεις με στόχο τη μεγιστοποίηση της ροής των containers στους χώρους των λιμανιών και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αναμονής/φόρτωσης. 

Οι μαθητές Στέλιος Αντωνιάδης ΙΒ1, Γεώργιος Χαΐνης της Β΄ Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Νικόλαος Χαλαζωνίτης ΙΒ1 με το project "BiteBuddy AI " κατέκτησαν το Χάλκινο Μετάλλιο στην κατηγορία AI Large Language Model. Οι μαθητές χρησιμοποιώντας prompt engineering δημιούργησαν ένα chatbot ικανό να προτείνει συνταγές μαγειρικής για υγιεινά γεύματα, ανάλογα με τα διαφορετικά γούστα των πελατών του. Το chatbot λαμβάνει υπόψη του τον προϋπολογισμό κόστους του γεύματος, τον χρόνο που διαθέτει ο πελάτης καθώς και το αν διαθέτει τα απαραίτητα υλικά.  

Ο μαθητής Χρήστος Κανελλάκης της 6ης Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού με το project "Clean Oceans" κατέκτησε το Bραβείο "AI Excellence" στην κατηγορία AI Showcase Elementary. Η εργασία αφορά στον καθαρισμό των ακτών από τα πλαστικά σκουπίδια με τη βοήθεια ενός μοντέλου Μηχανικής Όρασης ικανού να εντοπίζει πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, κουτιά και άλλα αντικείμενα.

Ο καθηγητής Πληροφορικής του Κολλεγίου Αθηνών κ. Ανδρέας Καράμπελας, βραβεύτηκε με το Outstanding Teacher Award. 

Η Αμαλία Τουτζιαρίδη (Gold Award High School WAICY 2021) απόφοιτος του 2023 βραβεύτηκε για τη συνεισφορά της στην φετινή διοργάνωση με το Outstanding Young Judge Award.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, την απόφοιτο και τον καθηγητή του Κολλεγίου για τις σημαντικές διακρίσεις τους!

Επιστροφή