Τα Νέα μας

Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιnternational Βaccalaureate 2023 στο Δουβλίνο: Εducation for an Inclusive Future

Παγκόσμιο Συνέδριο του Ιnternational Βaccalaureate 2023 στο Δουβλίνο: Εducation for an Inclusive Future

Οκτ 16, 2023

Στις 5-8 Οκτωβρίου 2023 διεξήχθη στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας το Παγκόσμιο Συνέδριο του International Baccalaureate (ΙΒ) με τίτλο: Εducation for an Inclusive Future. Την εφετινή χρονιά, διεξήχθησαν δύο παράλληλα συνέδρια, το ΙΒ Global Conference και το Heads World Conference, που προσέλκυσαν πάνω από 1.700 εκπαιδευτικούς, διευθυντικά στελέχη ΙΒ σχολείων και ειδικούς στον τομέα της εκπαίδευσης από 101 χώρες. 

Τις εργασίες του Συνεδρίου για διευθυντικά στελέχη (Heads World Conference) παρακολούθησαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών κ. Βασιλική Τλα, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού κ. Νικολέττα Κανελλή και η IB Programmes Director - ΙΒ DP Head of School κ. Ελένη Βασιλείου.

Bασικοί άξονες του Συνεδρίου ήταν οι στρατηγικές και πρακτικές που προάγουν τη συμπερίληψη, τη διαφορετικότητα και την ισότητα στην εκπαίδευση. Μέσα από μια σειρά εργαστηρίων και διαλέξεων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να ανταλλάξουν απόψεις για το πώς οι εκπαιδευτικές πολιτικές μπορούν να προσαρμοσθούν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων των μαθητών. Διακεκριμένοι ομιλητές μοιράσθηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σε θέματα όπως η πρόσβαση στην εκπαίδευση, η ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, η γλωσσική και πολιτιστική ετερογένεια και οι στρατηγικές για την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με τη δέσμευση της εκπαιδευτικής κοινότητας να συνεχίσει το έργο της με γνώμονα τη συμπερίληψη και την προσωποποιημένη μάθηση, τονίζοντας την ανάγκη για συνεργασία, κοινό όραμα και δράση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιστροφή