Τα Νέα μας

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία

Σεπ 21, 2023

Η Κολλεγιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε σύσσωμη στο κάλεσμα του Σχολείου και συγκέντρωσε περίπου δεκαέξι τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς συνανθρώπους μας στη Θεσσαλία, που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε, ταξινομήθηκε και συσκευάστηκε ανά κατηγορία από μέλη των Μαθητικών Κοινοτήτων όλων των σχολικών μονάδων και εθελοντές των Επιτροπών Fund Drive (Αποφοίτων, Γονέων και Γονέων Αποφοίτων), με την υποστήριξη του Development Office και τη βοήθεια του εργατοτεχνικού προσωπικού του Σχολείου. Την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023, η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, από όπου θα αποσταλεί στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Η μεγάλη κινητοποίηση και συμμετοχή της Κολλεγιακής οικογένειας αποδεικνύει έμπρακτα τα βαθιά συναισθήματα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης και ανθρωπιάς που διακατέχουν τους μαθητές, τους γονείς, τους αποφοίτους και τους εργαζόμενους του Κολλεγίου. Για μία ακόμα φορά ουσιαστική ήταν η συνεισφορά γονέων του Σχολείου, οι οποίοι προσέφεραν τα είδη συσκευασίας, καθώς και τις υπηρεσίες της εταιρείας τους για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στον χώρο συγκέντρωσης.

Η δράση αυτή, που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας, σε συνεργασία με τις Μαθητικές Κοινότητες των σχολικών μονάδων, συντονίστηκε από το Γραφείο του Διευθυντή/President.

Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας αποτελεί το πρώτο βήμα ανταπόκρισης στις επείγουσες ανάγκες των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες, που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία των Μαθητικών Κοινοτήτων. 

Επιστροφή