Πρόγραμμα Κινεζικών

Το Πρόγραμμα Κινεζικών του Κολλεγίου ξεκίνησε το 2008. Από την έναρξή του μέχρι το 2023, 731 μαθητές έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα ενώ η πλειοψηφία έχει συμμετάσχει στις επίσημες εξετάσεις YCT & HSK. Οι εξετάσεις αυτές, που εισήγαγε το Beijing Language and Culture University και ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας της Κίνας αποτελούν τη μόνη διαθέσιμη πιστοποίηση επάρκειας της Κινεζικής γλώσσας για μη γηγενείς ομιλητές. Από το 2010, το Κολλέγιο αποτελεί κέντρο για τις εξετάσεις YCT1, YCT2, YCT3, HSK1, HSK2 & HSK3, στις οποίες οι μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών σημειώνουν υψηλές επιδόσεις με ποσοστό επιτυχίας 90%, ενώ 23 μαθητές είναι κάτοχοι του υψηλότερου επίσημου διπλώματος HSK3.

Το Πρόγραμμα Κινεζικών του Κολλεγίου αποτελεί ένα από τα κορυφαία σχολικά προγράμματα Κινεζικών στην Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν 4 διδάσκοντες με τη συνδρομή teaching fellows από το Beijing Language and Culture University που εντάσσονται στην ομάδα του προγράμματος, με τη στήριξη του Business Confucius Institute στην Αθήνα, της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα και του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας. Η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα είναι πολύτιμος εταίρος του Προγράμματος Κινεζικών του Κολλεγίου, το οποίο έχει αναπτύξει σημαντικές συνέργειες. Από το 2012, το Confucius Institute στην πόλη Hanban της Κίνας, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας, και από το 2014 σε συνεργασία με το Peking University, έχουν προσφέρει 15 ετήσιες υποτροφίες σε μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών για να παρακολουθήσουν θερινά προγράμματα διάρκειας 15 ημερών στο Πανεπιστήμιο. Από το 2015, το Τμήμα Κινεζικών συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του Σχολείου με την ιδιαίτερα δημοφιλή «Κινεζική Γωνιά».

Τον Ιανουάριο του 2019, διοργανώθηκε το Ελληνο-Κινεζικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Άνοιξης με πρωτοβουλία του Ειδικού Προγράμματος Κινεζικών του Κολλεγίου Αθηνών και Συλλόγων Γονέων, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Σκοπός της διοργάνωσης ήταν η προώθηση και ενδυνάμωση των Ελληνο-Κινεζικών σχέσεων και πολιτιστικών ανταλλαγών. Μαθητές από έξι σχολεία στην πόλη Hangzhou της Κίνας παρουσίασαν μαζί με Έλληνες μαθητές πολιτιστικές παραστάσεις από τις δύο χώρες.

Δείτε περισσότερα εδώ