Πρόγραμμα Μουσικής

Πρόγραμμα Μουσικής και Ωδείο

Το Πρόγραμμα Μουσικής του Κολλεγίου αποτελεί ένα από τα κορυφαία σχολικά προγράμματα μουσικής στην Ελλάδα. Στοχεύει στην καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής των μαθητών, την ενεργοποίηση της ικανότητάς τους να εκφράζονται μουσικά, τη διερεύνηση των μουσικών τους προτιμήσεων, την προαγωγή της δημιουργικότητας, της φαντασίας και την ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων τους. Η  βιωματική συμμετοχή σε μουσικές εμπειρίες έχει κεντρική θέση στη διδασκαλία της μουσικής στο Σχολείο μας με μη τυπικές μαθησιακές μεθόδους.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Μουσικής, έχουν σχηματιστεί τα ακόλουθα μουσικά σύνολα: η συμφωνική ορχήστρα College Symphony Orchestra, η ορχήστρα rock μουσικής Unplugged Orchestra, η Χορωδία, η Μπάντα Πνευστών, η Παιδική Όπερα και η Ομάδα Μιούζικαλ. Όλα τα μουσικά σύνολα του Κολλεγίου Αθηνών συμμετέχουν σε συναυλίες υψηλού επιπέδου και έχουν συνεργαστεί με καταξιωμένα μουσικά σύνολα της χώρας (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ, Μουσικό Σύνολο TANGartO), ενώ απόφοιτοι του Σχολείου, που επέλεξαν να σπουδάσουν μουσική, έγιναν δεκτοί σε υψηλού επιπέδου πανεπιστήμια, όπως το Curtis Institute of Music και το Hochschule für Musik und Tanz Köln.

Δείτε περισσότερα εδώ

Ωδείο

Μουσική

Το Ωδείο του Κολλεγίου, αναγνωρισμένο από το κράτος, παρέχει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε περισσότερους από 230 εγγεγραμμένους σπουδαστές, μεταξύ των οποίων μαθητές του Κολλεγίου Αθηνών όλων των βαθμίδων, απόφοιτοι του Κολλεγίου και μαθητές άλλων σχολείων. Έχοντας αυξήσει σημαντικά των αριθμό των σπουδαστών του τα τελευταία χρόνια, συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα «μεγάλα» Ωδεία της χώρας με αποφοίτους που κατακτούν τίτλους σπουδών στην Ελλάδα (Πτυχίο, Δίπλωμα) και στο εξωτερικό.

Οι σπουδαστές και οι καθηγητές του Ωδείου έχουν έντονη καλλιτεχνική και κοινωνική δράση, μέσα από την οποία εκφράζουν και προωθούν τα Κολλεγιακά ιδεώδη. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται δεκάδες μαθητικές και επαγγελματικές συναυλίες, πολλές από αυτές για τη στήριξη κοινωνικών/φιλανθρωπικών σκοπών, όπως αυτών του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου, του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «Ελπίδα», της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ιδρυμάτων νοσοκομείων κ.ά. Συχνά σπουδαστές και καθηγητές του Ωδείου συμμετέχουν επίσης στα μουσικά σύνολα του Σχολείου. Η δράση αυτή οδήγησε, το 2016, στη δημιουργία από τους καθηγητές του Ωδείου του Athens College Ensemble, ενός επαγγελματικού συνόλου κλασσικής μουσικής.

Πέρα από το πρόγραμμα σπουδών του Υπουργείου Πολιτισμού, το Ωδείο του Κολλεγίου προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών διεθνών οργανισμών, όπως το Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM), με στόχο την υποστήριξη της προσπάθειας των σπουδαστών του να εισαχθούν σε ξένα πανεπιστήμια. Η επιτυχία των σπουδαστών του στις εξετάσεις του ABRSM αγγίζει το 100%. 

Δείτε περισσότερα εδώ

Stirixi9

Κατά το σχολικό έτος 2019-2020, το Κολλέγιο Αθηνών τίμησε τον Beethoven με το  “Beethoven 250-year Anniversary Festival”, που φιλοξένησε επί σκηνής καταξιωμένους Έλληνες σολίστ με τη συμμετοχή καθηγητών μουσικής, αποφοίτων και μαθητών του Σχολείου και του Ωδείου του Κολλεγίου.