Τα Νέα μας

Μαραθώνιος 2022

Σεπ 1, 2022

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΑ «ΧΡΩΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ 

Στις 12 & 13 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί ο Μαραθώνιος Αθήνας, ο Αυθεντικός.  Το Σχολείο μας συμμετέχει για 12η συνεχή χρονιά παραμένοντας πιστό στη «διαδρομή προσφοράς» που διανύει από την ίδρυσή του έως σήμερα. Όπως κάθε χρόνο η Κολλεγιακή οικογένεια δίνει το «παρών» στηρίζοντας το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας.

Όποιος επιθυμεί να ενταχθεί στην Κολλεγιακή ομάδα για τη φετινή διοργάνωση, μπορεί να συμπληρώσει την αίτηση συμμετοχής - ηλεκτρονικά, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Α. Πληροφορίες για τους αγώνες:

 • Ο αγώνας δρόμου των 10χλμ και για ενήλικες και για μαθητές (άνω των 12 ετών) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022, το απόγευμα (17:00).
 • Ο αγώνας δρόμου των 5χλμ και για ενήλικες και για μαθητές (άνω των 12 ετών) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, το πρωί (08:30).
 • Ο αγώνας δρόμου των 42χλμ για ενήλικες (άνω των 18 ετών) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, το πρωί (09:00).
 • Ο αγώνας δρόμου των 1,2 χλμ για μαθητές (Δ’, Ε’, Στ’ Δημοτικού) θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022, το πρωί (10:15).

 

Β. Περιορισμοί συμμετοχών: To 2022 θα υπάρξουν περιορισμοί στις συμμετοχές από τον ΣΕΓΑΣ, λόγω της αυξημένης ζήτησης θέσεων. Για τον λόγο αυτόν θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές. 

 

Γ. Συνδρομή Συμμετοχής (ανά δρομέα):

 • Μαραθώνιος Δρόμος Ενισχυμένο Επίπεδο 40€
 • Μαραθώνιος Δρόμος Πλήρες Επίπεδο 95€
 • Αγώνας Δρόμου 5χλμ Ενισχυμένο Επίπεδο - 25€
 • Αγώνας Δρόμου 5χλμ Πλήρες Επίπεδο - 75€
 • Αγώνας Δρόμου 5χλμ Μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου  - Δωρεάν
 • Αγώνας Δρόμου 10χλμ Ενισχυμένο Επίπεδο - 30€
 • Αγώνας Δρόμου 10χλμ Πλήρες Επίπεδο - 85€
 • Αγώνας Δρόμου 1,2 χλμ Μαθητές Δημοτικών Σχολείων - Δωρεάν

Μαθητές: Οι μαθητές εγγράφονται δωρεάν στα 1.200μ. παιδιών για τα Δημοτικά Σχολεία και στα 5.000μ. για τα Γυμνάσια - Λύκεια.

 

Δ. Ειδικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής λόγω COVID-19

Στους αγώνες της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας 2022 επιτρέπεται (σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΣΕΓΑΣ) η εγγραφή & συμμετοχή σε δρομείς με έγκυρο Πιστοποιητικό COVID-19 έως και την ημέρα του αγώνα. Πιο συγκεκριμένα:

 • Συμμετοχή με επίδειξη Πιστοποιητικού εμβολιασμού ή ανάρρωσης COVID-19 σε ποσοστό 95% των συμμετεχόντων ή
 • Συμμετοχή με επίδειξη αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου COVID-19 (PCR test 72 ωρών ή Rapid test 48 ωρών)

* Σημειώνεται (από το Διοργανωτή)  πως τα σχετικά έγκυρα πιστοποιητικά θα ζητηθούν για επίδειξη κατά την παραλαβή του υλικού συμμετοχής και θα πρέπει να είναι σε ισχύ από την ημέρα παραλαβής έως και την ημέρα του αγώνα.

 

Ε. Πολιτική Ακύρωσης που θα ισχύσει.: Αναφορικά με τη δυνατότητα ακύρωσης συμμετοχής και την επιστροφή της καταβληθείσας συμμετοχής, ακολουθείται η πολιτική ακυρώσεων του ΣΕΓΑΣ.

«Η Ακύρωση Εγγραφής και Συμμετοχής είναι δυνατή κατόπιν γραπτού αιτήματος μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2022. Εφόσον ένας εγγεγραμμένος δρομέας επιθυμεί να προχωρήσει με την ακύρωση της εγγραφής του θα πρέπει να στείλει σχετικό emailαποκλειστικά και μόνο στη διεύθυνση [email protected]

Στην περίπτωση ακύρωσης εγγραφής εντός του παραπάνω χρονικού ορίου (μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου), η συνδρομή συμμετοχής επιστρέφεται στον εγγεγραμμένο δρομέα μετά παρακρατήσεως 10,00€ για διαχειριστικούς λόγους. Σημειώνεται ότι μετά την ημερομηνία αυτή (9 Σεπτεμβρίου 2022) αιτήματα ακύρωσης δεν θα γίνονται δεκτά, είτε αφορούν σε εγγραφές που είχαν υποβληθεί προγενέστερα είτε μεταγενέστερα.

 

Στ. Πληροφορίες: Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Τμήματος (Πόπη Σιμιτσή, τηλ. 210-6798308,  210-6778876 ή [email protected]).

 

Ζ. Προπονήσεις: Την προετοιμασία της ομάδας του Κολλεγίου αναλαμβάνει για άλλη μια χρονιά η Μαρία Πολύζου, Πρέσβειρα του Μαραθωνίου, Βαλκανιονίκης και κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ στον Μαραθώνιο. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00 - 20:30, στο Στάδιο Στεφάνου Δέλτα (Campus Ψυχικού). Το κόστος συμμετοχής στις προπονήσεις είναι 40€ το μήνα. Όποιος επιθυμεί να συμμετέχει στις προπονήσεις θα πρέπει να το δηλώσει στη Γραμματεία του Προγράμματος «Άσκηση - Άθληση», τηλ. 210-6798321.

«Αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας για την αποφυγή και τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού, αυτά θα εφαρμόζονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και των λοιπών αρμοδίων κρατικών φορέων, αλλά και την σχετική εσωτερική πολιτική του Ε.Ε.Ι. για την είσοδο και την παραμονή τρίτων στις εγκαταστάσεις του, όπως εκάστοτε ισχύουν και ανακοινώνονται στους ενδιαφερομένους. Η πιστή τήρηση των κατά περίπτωση ενδεδειγμένων μέτρων εκ μέρους όλων των αθλουμένων είναι υποχρεωτική και ελέγχεται.»

 

Η. Υποστήριξη δρομέων: Συμμετέχοντας στον «δικό μας Μαραθώνιο» – ως δρομείς  ή/και ως υποστηρικτές δρομέων– συμβάλλουμε στη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους και υποστηρίζουμε το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, διαχέοντας το Κολλεγιακό πνεύμα και αναδεικνύοντας έμπρακτα τις αξίες του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της αλληλεγγύης. Θα σας κοινοποιηθεί σύντομα η λίστα των Κολλεγιακών δρομέων για να στηρίξετε τον αγώνα τους με τη δωρεά σας για το Πρόγραμμα Υποτροφιών. Οι δρομείς που στηρίζετε λαμβάνουν ενημέρωση για την υποστήριξή σας.

Εντωμεταξύ, μπορείτε να στηρίξετε το Πρόγραμμα Υποτροφιών με δωρεά σας στον ακόλουθο σύνδεσμο www.athenscollege.edu.gr/give/givenow. Κάθε δωρεά –ανεξαρτήτως ποσού– κάνει τη διαφορά στη ζωή των μαθητών μας. Η συλλογική συμμετοχή είναι η δύναμή μας.

 

Συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής Εδώ

 

Επιστροφή