Τα Νέα μας

Τελικός Ρητορικού Διαγωνισμού Howland Κολλεγίου Ψυχικού

Μαρ 17, 2023

Tην Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Κολλεγίου η τελική φάση του Ρητορικού Διαγωνισμού «Χάουλαντ» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και του 2ου έτους του IB DP Κολλεγίου Ψυχικού. Κάτοχος του Επάθλου «ΧΑΟΥΛΑΝΤ» για το σχολικό έτος 2022-2023 ανακηρύχθηκε ο μαθητής Κωτσοβίλης Δημήτριος. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες διαγωνίσθηκαν σε γύμνασμα, με θέμα:

Το Κολλέγιο θεμελιώθηκε στο όραμα κάποιων φωτισμένων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων της Διασποράς. Οι άνθρωποι αυτοί θέλησαν να δημιουργήσουν ένα σχολείο με «βλέμμα-Οικουμένη, αλλά πάντα με ψυχή-Ελλάδα».[1]

Η ζεστή, δυναμική και ευεργετική παρουσία που επέδειξαν  με την παροχή βοήθειας στη χώρα καταγωγής τους αποτελεί αντιστάθμισμα της απουσίας τους από τα γεωγραφικά όρια της πατρίδας τους.      

- Γιατί κατά τη γνώμη σας οι απόδημοι Έλληνες βιώνουν διαχρονικά την ανάγκη να προσφέρουν στην πατρίδα τους;

- Καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να ζήσετε στο μέλλον σε χώρες του εξωτερικού, με ποιους τρόπους πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να εξασφαλίσετε τη διατήρηση δεσμών με την πατρίδα σας;

[1] Στίχος από το ποίημα του Δ. Καραμάνου «Μπορούμε;». 

Στην Ελλανόδικο Επιτροπή συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, ο κ. Χαράλαμπος Κονιδάρης ’86 Δημοσιογράφος/Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας και Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και η κ. Νεφέλη Λιούτα ’07, Συνθέτης-Στιχουργός και κάτοχος του Επάθλου «Howland» το 2007. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που προκρίθηκαν στην τελική φάση του Διαγωνισμού ήταν οι:

1.    Βέργου Γεωργία

2.    Βουδούρη Σωφρονία-Ευφροσύνη

3.    Καπελλάρη Δήμητρα – Ραφαηλία

4.    Κωτσοβίλης Δημήτριος

5.    Υφαντής Ιωάννης

Στην ημιτελική φάση του Διαγωνισμού είχαν προκριθεί επιπλέον και οι μαθήτριες:

1. Γκόγκου Χρύσα

2. Καραντώνη Κωνσταντίνα - Ελένη

3. Πετροπούλου Μαρία - Ελένη

4. Ρήγου Αμφιτρίτη - Καλλιόπη

5. Χαλδαιάκη Ευαγγελία – Βιργινία 

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν τόσο στην τελική όσο και στην ημιτελική φάση του γυμνάσματος.



 

 

Επιστροφή