Τα Νέα μας

Yποβολή Αιτήσεων-Δηλώσεων συμμετοχής αποφοίτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022

Δεκ 1, 2021

Προς τους/τις απόφοιτους που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022:

Αγαπητοί/τές Απόφοιτοι, 

Σας διαβιβάζουμε συνημμένα:

1.     Το Δελτίο Τύπου σχετικά με την υποβολή Αίτησης-Δήλωσης Υποψηφίου για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ.

2.     Τον Συνοπτικό Πίνακα Παρουσίασης των εξεταζόμενων μαθημάτων ανά Επιστημονικό Πεδίο και Ομάδα Προσανατολισμού.

3.     Το έντυπο της Αίτησης-Δήλωσης Υποψηφίου για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ σε μορφή word.

4.     Το έντυπο Οδηγιών συμπλήρωσης της Αίτησης-Δήλωσης.

5.     Το έντυπο του Παραρτήματος/Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης για τα 3 μουσικά τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής σε μορφή word.

6.     Τον κατάλογο Μουσικών Οργάνων για την εξέταση στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία».

Στα επισυναπτόμενα έγγραφα, τα οποία συνιστούμε να μελετήσετε πάρα πολύ προσεκτικά, επισημαίνουμε, προς διευκόλυνσή σας, τα ακόλουθα:

Α. Με την Αίτηση-Δήλωση ο ενδιαφερόμενος δηλώνει υποχρεωτικά:

1.     Τα προσωπικά του στοιχεία (κωδ. 1-13)

2.     Την Ομάδα Προσανατολισμού που παρακολουθεί (κωδ. 19α). Όσοι παρακολουθούν την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών θα πρέπει να επιλέξουν ταυτόχρονα και το αντίστοιχο Επιστημονικό Πεδίο.

3.     Το/τα ειδικό/-ά μάθημα/-τα στα οποία ενδιαφέρεται να εξετασθεί (κωδ. 19β). Επισημαίνουμε ότι όποιος δεν δηλώσει με την Αίτηση-Δήλωση ειδικό/-ά μάθημα/-τα, δεν θα μπορέσει να εξεταστεί σε αυτό/ά, χάνοντας αυτοδίκαια το δικαίωμα εισαγωγής σε Τμήματα που προαπαιτούν την επιτυχή εξέτασή του σε αυτό/-ά. Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλώσει ειδικό/-ά μάθημα/-τα και τελικά δεν προσέλθει προς εξέταση, απλώς χάνει το δικαίωμα εισαγωγής στα προαναφερθέντα Τμήματα (μαθήματα 1-9). Στην περίπτωση που ένας υποψήφιος επιλέξει τα μαθήματα με τους κωδικούς (10) και (11), υποχρεωτικά θα πρέπει να συμπληρώσει και το συνημμένο έντυπο (3)-Παράρτημα Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψηφίου.

4. Την υποψηφιότητά του για τα τμήματα ΤΕΦΑΑ (κωδ. 19γ, επιλογή 6). Για τις διαδικασίες υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας θα ακολουθήσει σχετική ενημέρωση την περίοδο των εξετάσεων.

Β. Ενδεικτικά ο ενδιαφερόμενος δηλώνει την υποψηφιότητά του για Σχολές Στρατιωτικές/Αστυνομικές/Πυροσβεστικές/Λιμενικού/Εμπορικού Ναυτικού στον πίνακα με τον κωδικό 19γ. Οι αντίστοιχες προκαταρκτικές/υγειονομικές εξετάσεις για αυτές τις Σχολές θα γίνουν Μάρτιο-Απρίλιο 2022 και πριν αυτές τις διαδικασίες θα πρέπει να έχει υποβληθεί σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο.

Γ. Όποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος αποκλειστικά για τα τρία (3) μουσικά τμήματα Ιονίου, Ιωαννίνων και Μακεδονίας επιλέγει με Χ τον κωδικό 18, χωρίς να συμπληρώσει τίποτα από τα υπόλοιπα στοιχεία και συμπληρώνει το συνημμένο έντυπο (5)-Παράρτημα Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης Υποψηφίου.

Δ. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται με αυτοπρόσωπη παρουσία από την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου μέχρι και την Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021. Η μη υποβολή της αίτησης αυτόματα συνεπάγεται αδυναμία συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Ε. Παρακαλούμε μαζί με την αίτηση να προσκομίσετε σάρωση ή ευκρινή φωτογραφία και των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας και μία πρόσφατη μικρή φωτογραφία. Δεν χρειάζεται να προσκομίσετε οτιδήποτε άλλο.

Στ. Η είσοδός σας στη σχολική μονάδα θα γίνεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης ενός από τα παρακάτω:  [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72486/19-11-2021 (ΦΕΚ Β΄ 5401) ΚΥΑ ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72486/19-11-2021 (ΦΕΚ Β΄ 5401) ΚΥΑ ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 72486/19-11-2021 (ΦΕΚ Β΄ 5401) ΚΥΑ.

Ζ. Για περισσότερες διευκρινίσεις, παρακαλούμε να ανατρέξετε στα συνημμένα έντυπα. Με νεότερη επιστολή θα ενημερωθείτε για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει. Για  τυχόν απορίες παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την οικεία Γραμματεία, εργάσιμες ημέρες και ώρες 08:30-16:00.

Σας ευχόμαστε προσωπική και οικογενειακή υγεία, καλή πρόοδο και επιτυχία!


Με εκτίμηση,

 

Χρίστος Ι. Κωνσταντόπουλος

Συντονιστής Κολλεγίου Αθηνών &

Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών

 

Παναγιώτης Γιαννουλάτος

Συντονιστής Κολλεγίου Ψυχικού &

Διευθυντής Ιδιωτικού Λυκείου – Κολλέγιο Ψυχικού


 



Επιστροφή