Σωστή προετοιμασία για τις προκλήσεις του αύριο

Στην καταληκτική σχολική βαθμίδα του Σχολείου μας, οι μαθητές εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες που έχουν αποκομίσει από τα χρόνια φοίτησής τους στο Κολλέγιο Αθηνών και προετοιμάζονται για τις προκλήσεις του αύριο.

Μέσα σε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό περιβάλλον, με τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου εξελίσσονται και ωριμάζουν, θέτοντας ο καθένας τους στόχους του για το μέλλον. Αποκτούν τα εφόδια που χρειάζονται για να τελειοποιήσουν τις δεξιότητες του 21ου αιώνα όπως η κριτική σκέψη, η επικοινωνία, η συνεργασία και η δημιουργικότητα, που είναι απαραίτητες για τη μετέπειτα πορεία τους.

Στόχος μας είναι η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών για την ομαλή μετάβασή τους στην ανώτατη εκπαίδευση, αλλά και για να διεκδικήσει ο καθένας υπεύθυνα τη θέση του στην κοινωνία.

Η μεθοδολογία μας

Ακολουθούμε το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες μαθητοκεντρικές μεθόδους διδασκαλίας και καινοτόμα προγράμματα. Στην Α΄ Λυκείου ολοκληρώνουμε το Middle Years Programme (MYP) του International Baccalaureate για διερευνητική μάθηση, που υλοποιείται από το Γυμνάσιο.

Ενισχύουμε το σχολικό πρόγραμμα με επιπλέον από τις προβλεπόμενες διδακτικές ώρες σε ορισμένα γνωστικά αντικείμενα και με πρόσθετη στήριξη σε μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού για εμβάθυνση στην ύλη και κάλυψη κενών των μαθητών. Αξιοποιούμε στο έπακρο την τεχνολογία και δημιουργούμε eQuizzes σε όλα τα μαθήματα, ενώ προσφέρουμε υποστηρικτικό διδακτικό υλικό, συμπληρώνοντας τα βιβλία του Υπουργείου.

Πραγματοποιούμε μαθήματα στη Βιβλιοθήκη, όπου οι μαθητές μας εκπονούν ερευνητικές εργασίες και εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα με Ομίλους και πλούσιες εξωδιδακτικές δραστηριότητες, εκδηλώσεις, διαγωνισμούς και μορφωτικές εκδρομές.

Τί πρέπει να γνωρίζετε για το Λύκειο στο Σχολείο μας:

  • Τα μαθήματα διεξάγονται σε ειδικές αίθουσες, σύγχρονα εργαστήρια Θετικών Επιστημών, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Μουσικής.
  • Οι καθηγητές μας έχουν άρτια επιστημονική κατάρτιση και εντάσσονται σε Ακαδημαϊκά Τμήματα ανάλογα με την ειδικότητά τους.
  • Είναι μέλος του “Global STEM Alliance” του New York Academy of Science για την υλοποίηση του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).
  • Έχει διακριθεί με το Entrepreneurial School TES Award (2019) για την ενεργό δράση των μαθητών του στον τομέα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.
  • Ανήκει στο Δίκτυο Οικολογικών Σχολείων της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης.

 

 

myp-programme-logo-enGSA-Logo-Update_2018_RGB_large_SSfjagreece100