Νέα Σχολικής Χρονιάς 2015-2016

College Weekend – Family & Sports! 2016

Μαϊ 15, 2016

Το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο campus του Ψυχικού το College Weekend Family & Sports, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού,  της Αθλητικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, του Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού και του Parents Fund Drive.

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού συμμετείχε με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

14η Κολλεγιάδα

Μαθητές, Γονείς, Προσωπικό και Απόφοιτοι  συμμετείχαν με ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ, στα ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα του στίβου, της κολύμβησης, καθώς και στο άθλημα του πινγκ-πονγκ, δημιουργώντας ένα ευχάριστο, ζεστό, κολλεγιακό και κυρίως αθλητικό διήμερο. Κατά τη διάρκεια της Κολλεγιάδας επιτεύχθηκαν 6 νέα ρεκόρ στο στίβο σε διάφορες ηλικιακές κατηγορίες.

Κολλεγιάδα Junior

Οι μικροί μαθητές - μαθήτριες της 1ης και 2ας Δημοτικού συμμετείχαν σε ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες όπως αντικριστές σκυταλοδρομίες και wipe out.  Οι μαθητές - μαθήτριες της 3ης έως και 6ης Δημοτικού συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, dodge ball, χόκεϊ, με μοναδικό στόχο την ψυχαγωγία και την άθληση, χωρίς νικητές και ηττημένους.

Η Κολλεγιάδα junior ολοκληρώθηκε με μια προσομοίωση παραδοσιακής λαμπαδηδρομίας: μια σκυταλοδρομία, με σκυτάλη τη δάδα-φλόγα σύμβολο.  Κάθε παιδί έγινε «δέκτης» και «πομπός» του μηνύματος, του πνεύματος του Ολυμπισμού και των αξιών του, της αθλητικής ιδέας, της ευγενικής άμιλλας –«του ωραίου, του μεγάλου και τ’ αληθινού».

Την εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 350 μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις των Δημοτικών Σχολείων και τους δασκάλους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους παίκτες της ομάδας μπάσκετ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, Δημήτρη Κατσίβελη, Malic Hairston και Marc Antonio Carter για την εθελοντική συμμετοχή τους.

PsychicoCampusRun

Πραγματοποιήθηκαν αγώνες δρόμου απόστασης 5 χλμ. ενηλίκων & μαθητών Γυμνασίων-Λυκείων και 1 χλμ. μαθητών Δημοτικών Σχολείων, στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Ι. στο Ψυχικό, με εκκίνηση και τερματισμό το Στάδιο Στεφάνου Δέλτα.

Στους αγώνες συμμετείχαν δρομείς όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και αρκετά μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μετάλλια.

Την ιατρική κάλυψη στην Κολλεγιάδα και στο Psychico Campus Run προσέφερε το Σώμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού, το οποίο ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την εθελοντική του προσφορά.

Οι Καθηγητές και Καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής του Κολλεγίου πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Δείτε τα αποτελέσματα:

Κολύμβηση - Στίβος

Psychico Campus Run 

Επιστροφή