Φυσική Aγωγή και Aθλητισμός

 

Από την ίδρυση του Σχολείου μας, η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Με έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής όλων των ειδικοτήτων και υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, παρέχουμε στους μαθητές μας ανωτάτου επιπέδου αθλητική παιδεία και τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα της δια βίου άσκησης για την καλή υγεία και τη διατήρηση μιας ισορροπημένης φυσικής κατάστασης, η Φυσική Αγωγή και ο Αθλητισμός συμβάλλουν στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών μας και τους διδάσκουν την αυτοπειθαρχία και την υπευθυνότητα. Ταυτόχρονα, οι μαθητές μυούνται στις αρχές της ομαδικότητας και της ευγενούς άμιλλας και ενστερνίζονται το αθλητικό κολλεγιακό πνεύμα, που εστιάζει στην προσπάθεια και τη συμμετοχή, αξίες που καλούνται να τηρήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Μέσα από τη συμμετοχή τους στις αθλητικές ομάδες του Κολλεγίου, οι μαθητές μας αποκτούν αγωνιστική εμπειρία και συμμετέχουν στα εσωτερικά πρωταθλήματα του Σχολείου, σε αγώνες του Υπουργείου και των ΑΣΙΣ (Αθλητικές Συναντήσεις Ιδιωτικών Σχολείων), σε πανελλήνια σχολικά πρωταθλήματα και διεθνείς αγώνες. Θέτουν στόχους, μαθαίνουν να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αισθάνονται υπερηφάνεια για τις επιτυχίες τους.

Με δράσεις και εκδηλώσεις συνεργασίας με ομάδες των Special Olympics, αθλητές ΑΜΕΑ και Παραολυμπιονίκες καθώς και με συμμετοχή στον Κολλεγιακό Μαραθώνιο, για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Σχολείου, οι μαθητές μας ευαισθητοποιούνται σε κοινωνικά θέματα και δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπο μέσα από τον Αθλητισμό.

Παράλληλα, με τις εξωσχολικές αθλητικές δραστηριότητες του Κολλεγίου, οι μαθητές ανακαλύπτουν τις κλίσεις τους, προπονούνται εντατικά και βελτιώνουν τις τεχνικές τους δεξιότητες σε αθλήματα που τους αρέσουν.

Βασική επιδίωξή μας είναι, μέσω της καλλιέργειας και της ανάπτυξης των σωματικών, ψυχικών και πνευματικών τους ικανοτήτων, οι μαθητές μας να εξελιχθούν σε υγιείς και ευτυχισμένους ενήλικες.