Εκδηλώσεις

no-image
08
ΦΕΒ
ΠΕΜ
ΩΡΑ: 05:00 ΜΜ - 07:00 ΜΜ

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ - ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΙΙ

Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με δύο συγκεκριμένα έργα και πολλαπλές τεχνικές που εφαρμόζουμε μέχρι την υλοποίησή τους. Το εργαστήριο απευθύνεται σε προχωρημένους αλλά και σε αρχαρίους καθώς η υλοποίηση του κάθε έργου γίνεται βήμα-βήμα.
- Παλαιωμένος καθρέφτης με μεικτές τεχνικές, εφέ παλαιού τοίχου και μετατροπή γυαλιού σε καθρέφτη καθώς και οξειδώσεις με τεχνικές παλαίωσης.
Ακολουθούμε τα στάδια: Σε ένα απλό φύλλο MDF τοποθετούμε χειροποίητα δικά μας πλακάκια, προσαρμόζουμε κορνίζες και τρέσες ενώ, με μεικτές τεχνικές, δίνουμε εφέ φθαρμένου τοίχου. Παράλληλα, δουλεύουμε πάνω σε ένα απλό κομμάτι τζαμιού το οποίο μετατρέπουμε σε καθρέφτη ενώ, με τεχνικές διαδικασίες, τον οξειδώνουμε και τον παλαιώνουμε. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και εξαιρετικής αισθητικής καθώς, ξεκινώντας από το μηδέν, δημιουργούμε έναν πολύ εντυπωσιακό καθρέφτη. Οι συγκεκριμένες τεχνοτροπίες μπορούν κάλλιστα να εφαρμοστούν και σε διαφορετικές επιφάνειες, εκτός επίπλων, όπως σε τοίχο, καμβά, αντικείμενα διακόσμησης κ.λπ.
- Τραπέζι Μελαμίνης. Τεχνικές και τεχνοτροπίες με τελικό αποτέλεσμα σε ινδικό στυλ.
Η απαγορευμένη μετατροπή της μελαμίνης στα χέρια μας γίνεται μύθος. Μαθαίνουμε πώς να την επεξεργαζόμαστε με τους σωστούς τρόπους, ώστε να δουλεύουμε με ασφάλεια χρώματα και τεχνικές που συνθέτουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Ντεγκραντέ χρωμάτων κιμωλίας, stencil και κοπή αυτών, υγρό φύλλο χρυσού, κρακελέ και βερνίκια είναι οι τεχνοτροπίες που θα εφαρμόσουμε σε αυτό το μοναδικό έπιπλο. Οι συγκεκριμένες τεχνοτροπίες μπορούν να εφαρμοστούν και σε οποιαδήποτε επιφάνεια μελαμίνης: κομοδίνο, ντουλαπάκι κ.λπ.
Επιστροφή