Η κοινωνική προσφορά και η αλληλεγγύη είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες με το Κολλέγιο Αθηνών και τη φιλοσοφία του. Με αφετηρία το Πρόγραμμα Υποτροφιών, από το ξεκίνημά του το Σχολείο μας έχει μακρά παράδοση στην προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Οι Μαθητικές Κοινότητες συμμετέχουν με σημαντικές δράσεις, όπως η ανοικοδόμηση και αποκατάσταση δεκάδων κατεστραμμένων σχολείων της επαρχίας σε παλαιότερες εποχές και σήμερα η προσφορά υλικού και εξοπλισμού σε όσους το έχουν ανάγκη, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας με άλλα σχολεία και ιδρύματα και η στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. 

Μέσω της κοινωνικής προσφοράς, οι μαθητές μας μαθαίνουν να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, διευρύνουν τους ορίζοντές τους, αποκτούν ενσυναίσθηση και αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν ως πολίτες απέναντι στην κοινωνία. 

Οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς συντονίζονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Κολλεγίου.

Από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο, οι μαθητές μας συμμετέχουν σε εθελοντικές δράσεις μέσω των Ομίλων, της Εξόρμησης, του Πανηγυριού, εράνων και άλλων πρωτοβουλιών των Μαθητικών Κοινοτήτων. Παράλληλα, καλούνται να ολοκληρώσουν τα προγράμματα Creativity - Activity - Service (CAS) και Action as Service, στο πλαίσιο του International Baccalaureate.

Κάθε χρόνο, το Σχολείο μας συνεργάζεται με πάνω από 135 τοπικές και παγκόσμιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως Greenpeace, The HOME Project, Axion Hellas, Σύλλογος Φίλων Παιδιών με Καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", Make A Wish, Together for Children, WWF, Εκκλησία της Ελλάδος, Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος κ.ά. Οι μαθητές μας αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση κρίσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η κοινωνική δράση του Κολλεγίου αποτελεί μια από τις πολυτιμότερες εμπειρίες των μαθητών μας και παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Οι απόφοιτοί μας συχνά μιλούν για τις προσπάθειες που κατέβαλαν από κοινού με τους συμμαθητές τους, για να συνδράμουν συνανθρώπους τους που είχαν ανάγκη, πράγμα που θεωρούν ότι ήταν από τα σημαντικότερα διδάγματα της ζωής τους.

Δράσεις