Διαδραστική παρουσίαση με θέμα «Μεταναστευτικό & Προσφυγικό, Ατομική & Κοινωνική Διαφορετικότητα»

Απρ 10, 2023

Στο πλαίσιο του προγράμματος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα θέματα των προσφύγων και των μεταναστών, την Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε η διαδραστική παρουσίαση «Μεταναστευτικό & Προσφυγικό, Ατομική & Κοινωνική Διαφορετικότητα» σε μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών (3ης & 4ης) και του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού (6ης).

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από την κ. Ευδοκία Γρυλλάκη (Child Protection and Child Safeguarding Senior Officer-ΜΕΤΑδραση) και τον κ. Κωνσταντίνο Μπάζα (Supported Independent Living Programme 18+ Project Manager- ΜΕΤΑδραση).

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρακολούθησαν ιστορίες που διαπραγματεύονταν τη μετανάστευση, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη συμπερίληψη. Ήρθαν κοντά σε έννοιες όπως είναι τα δικαιώματα και η ισότητα. Απάντησαν σε ερωτήσεις, έλυσαν απορίες και κατανόησαν ότι όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν δικαίωμα στην ασφάλεια, στην παιδεία και στην αγκαλιά.

Η ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση – Δράση για τη Μετανάστευση & την Ανάπτυξη, ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2009 και μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί για το έργο της με πολλά βραβεία. Το 2019 τιμήθηκε με το «Ανθρωπιστικό Βραβείο Conrad N. Hilton 2019», το μεγαλύτερο ετήσιο ανθρωπιστικό βραβείο στον κόσμο, για την καινοτόμο προσέγγισή της στην υποδοχή προσφύγων και την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών.

 

Επιστροφή