Βραδιά ποίησης στο Κολλέγιο Αθηνών

Ιουλ 1, 2022

Μια ιδιαίτερα συγκινητική βραδιά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 στη Λέσχη του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού για την παρουσίαση του βιβλίου της Κατερίνας Βλαχάκη με τίτλο «Οδός Διαφυγής κι Ελευθερίας» από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας και τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κρίσεων του Κολλεγίου Αθηνών.

Η Κατερίνα Βλαχάκη, μέσα από τις δυσκολίες που έχει ζήσει, καθώς πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, βγήκε μαχήτρια και βρήκε μια διέξοδο στη συγγραφή ποιημάτων, καταγράφοντας τις σκέψεις και τα όνειρά της.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ’75, η εκδότρια Αλέξα Αποστολάκη και η ποιήτρια Κατερίνα Βλαχάκη, μέσω της μητέρας της.

Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας και Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή Δάφνη Οικονόμου και η εκπαιδευτικός και μεταφράστρια Κωνσταντίνα Γεωργαντά.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων της συλλογής της Κατερίνας Βλαχάκη από μαθητές του Κολλεγίου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, που απηύθυνε και έναν σύντομο χαιρετισμό, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, μέλη της Διεύθυνσης του Κολλεγίου, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό, καθώς και πλήθος προσκεκλημένων. Τη βραδιά παρουσίασαν ο Διευθυντής Κοινωνικής Πρόνοιας και Διαφορετικότητας του Σχολείου Χρυσόστομος Συμεωνίδης και η συνεργάτιδά του Λένια Πασαλίδου.  

Επιστροφή