Κοινή δράση συνεργασίας Νηπιαγωγείου – ΙΒ DP Visual Arts και Sciences

Φεβ 26, 2024

Στο πλαίσιο των Διαθεματικών Ενοτήτων Έρευνας με θέματα «Δημιουργικότητα» και «Πειραματισμοί & Ανακαλύψεις», οι μαθητές του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς» συμμετείχαν σε δύο δράσεις συνεργασίας με τους μαθητές του IB Diploma Programme. Οι δράσεις, φέρνοντας σε επαφή μαθητές από διαφορετικές ηλικίες και οπτικές, εμπλούτισαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών/τριών, προσέφεραν τη δυνατότητα για νέες προσεγγίσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, εξέθεσαν τους/τις μαθητές/τριες σε διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, ενισχύοντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή τους και την αίσθηση της κοινότητας.

Δημιουργικότητα – IB DP Visual Arts

Στο πλαίσιο της 3ης Διαθεματικής Ενότητας Έρευνας με κεντρική ιδέα «Οι άνθρωποι εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με ποικίλους τρόπους » όλα τα τμήματα του Προνηπίου επισκέφτηκαν το studio του IB DP Visual Arts. Oι μαθητές/τριες του ΙΒ DP είχαν δημιουργήσει 3 γωνιές/σταθμούς εντός του εργαστηρίου, στις οποίες υποδέχονταν τους/τις μαθητές/τριες του Προνηπίου και συνεργάστηκαν μαζί τους δημιουργώντας τυπώματα με φυσικά υλικά, κατασκευάζοντας κεραμικά παραδοσιακά πιάτα με πηλό και ιχνογραφώντας διάφορα μοτίβα σε διαφανές χαρτί.

Πειραματισμοί & Ανακαλύψεις– ΙΒ DP Sciences

Στο πλαίσιο της 3ης Διαθεματικής Ενότητας Έρευνας με κεντρική ιδέα «Η περιέργεια  και ο πειραματισμός οδηγεί στην εξερεύνηση και την ανακάλυψη»,  οι μαθητές του Νηπίου επισκέφτηκαν τα εργαστήρια φυσικών επιστημών του IB DP. Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών του DP,  οι μαθητές του Νηπίου «μεταμορφώθηκαν» σε μικρούς και υπεύθυνους επιστήμονες, συμμετέχοντας ενεργά σε εντυπωσιακά πειράματα, ανακαλύπτοντας την ομορφιά της φυσικής και της χημείας.

Επιστροφή