Τα Νέα μας

8ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα» στο Κολλέγιο Αθηνών

Μαϊ 23, 2023

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Μαΐου 2023 στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Αθηνών το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Εκπαίδευση και Πολιτισμός στον 21ο αιώνα», που συνδιοργανώθηκε από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), το Κολλέγιο Αθηνών και την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος σε συνεργασία με το Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Διευθυντής/Ρresident του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Κώστας Συνολάκης ‘75 και η Πρόεδρος του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης Δρ Ευαγγελία Κανταρτζή.

Τους ομιλητές των κεντρικών ομιλιών παρουσίασε ο Κώστας Στοφόρος ’79, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

Από το Κολλέγιο Αθηνών, συμμετείχαν με ομιλίες οι:

-Πολυάνθη Τσίγκου, φιλόλογος, Επικεφαλής του Γραφείου Διευθυντή/President: «Mentoring και Coaching στο Κολλέγιο Αθηνών-Μαθαίνοντας ο ένας από τον άλλο»

- Εύη Ανδριώτη, εκπαιδευτικός μουσικής στο Νηπιαγωγείο «Ι. Μ. Καρράς»: «Playing by ear και ανάπτυξη μουσικών δεξιοτήτων στην προσχολική ηλικία».

-Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, καθηγήτρια μουσικής στο Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών, που παρουσίασε το εργαστήριο: «Δημιουργώντας την πολιτιστική ταυτότητα των παιδιών στην εκπαίδευση μέσα από βιβλία αφηγηματικής μυθοπλασίας».

Στο Συνέδριο παρουσιάσθηκαν σύγχρονες εκπαιδευτικές, παιδαγωγικές, μουσειολογικές, μουσειοπαιδαγωγικές θεωρίες, απόψεις, προτάσεις, πρακτικές και δόθηκε η δυνατότητα για αλληλεπίδραση και ανταλλαγή απόψεων  ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και εκπροσώπους των πολιτιστικών φορέων και μουσείων.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν στελέχη της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων, μουσειολόγοι, μουσειοπαιδαγωγοί, φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές,  εμψυχωτές ομάδων άτυπης εκπαίδευσης και άλλοι ενδιαφερόμενοι για τις θεματικές του.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλάμβανε προφορικές ανακοινώσεις, θεματικά συμπόσια, εργαστήρια και ασύγχρονες ανακοινώσεις – e–posters.

Επιστροφή