Εισαγωγή στο Δημοτικό

Στο Κολλέγιο Αθηνών δεχόμαστε αιτήσεις συμμετοχής μαθητών για την 1η Δημοτικού των σχολείων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Κολλέγιο Αθηνών-Κολλέγιο Ψυχικού) από την ημέρα της γεννήσεώς τους έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του έτους που το υποψήφιο παιδί φοιτά στο Νηπιαγωγείο (τάξη Νηπίου).

Καλούμε τους γονείς που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής του παιδιού τους στην κλήρωση της 1ης Δημοτικού, να προσέλθουν στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών και να ανανεώσουν το ενδιαφέρον τους για τη συμμετοχή του παιδιού τους στη διαδικασία της κλήρωσης από τον Σεπτέμβριο έως και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Οκτωβρίου του έτους που το υποψήφιο παιδί φοιτά στο Νηπιαγωγείο (τάξη Νηπίου).

Η κλήρωση διεξάγεται εντός του Ιανουαρίου του έτους φοίτησης του παιδιού στο Νηπιαγωγείο. Για την ένταξη του παιδιού στη διαδικασία της κλήρωσης, οι γονείς πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 60 ευρώ στο Λογιστήριο του Κολλεγίου, στο Ψυχικό.

Η κατανομή των εισακτέων μαθητών στα Δημοτικά σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση κατά αλφαβητική σειρά των εισαγομένων, ανάλογα με τις διαθέσιμες θέσεις ανά φύλο στο κάθε σχολείο. Προτεραιότητα στην κατανομή αυτή έχουν οι μαθητές που έχουν αδέλφια στο Κολλέγιο, ώστε να φοιτήσουν στο ίδιο Σχολείο.

Οι μαθητές της 1ης τάξης Δημοτικού του Κολλεγίου Αθηνών και οι μαθητές της 1ης τάξης Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο του ιδίου σχολείου. Αλλαγή σχολείου μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στην περίπτωση που ο μαθητής που ολοκλήρωσε επιτυχώς την Α΄ Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών γίνει δεκτός στο International Baccalaureate Diploma Programme (ΙΒ DP), το οποίο είναι ενταγμένο στο Λύκειο του Κολλεγίου Ψυχικού.

Οι κληρώσεις για την εισαγωγή μαθητών στην 1η Δημοτικού (σχολικό έτος 2021-2022)  θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021:

  • 10.00 – Γενική Κατηγορία  
  • 11.00 – Αποφοίτων

Λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών που επικρατούν εφέτος, οι κληρώσεις θα διεξαχθούν στο Μποδοσάκειο από την αρμόδια Επιτροπή Κλήρωσης, χωρίς την παρουσία γονέων. Η διαδικασία θα μεταδοθεί απευθείας μέσω της ιστοσελίδας του Σχολείου.