Από την ίδρυσή του, το Σχολείο μας προάγει τις Τέχνες και την καλλιτεχνική δημιουργία, ως εργαλεία για την επίτευξη των στόχων του για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη παιδεία. Το καλλιτεχνικό πνεύμα αποτελεί βασικό τρόπο έκφρασης. Προκαλεί το μυαλό, καλλιεργεί την αισθητική και προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.  

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας ενθαρρύνουν τους μαθητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από τις Τέχνες. Δεν είναι τυχαίο ότι απόφοιτοί μας συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κορυφαίες σχολές μουσικής και άλλων τεχνών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και αναδεικνύονται στον χώρο του πολιτισμού.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής του Σχολείου μας και πλαισιώνουν όλες τις εκδηλώσεις του με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις έργων των μαθητών κ.ά.

Εκδρομή στην Αίγινα...ένα ταξίδι στην ιστορία!
05
ΝΟΕ
ΤΡΙ
ΩΡΑ: 12:00 ΠΜ

Εκδρομή στην Αίγινα...ένα ταξίδι στην ιστορία!

Η Επιτροπή Γονέων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών σας προσκαλεί σε μονοήμερη εκδρομή για όλη την οικογένεια στο όμορφο και ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικούτην Αίγινα

Σάββατο, 11 Μαΐου 201907:45-20:45Θα αναπλάσουμε τον ιστορικό καμβά, επισκεπτόμενοι και μιλώντας για τον προϊστορικό οικισμό της Κολώνας, τον αρχαίο ναό της Αφαίας, την Παλαιοχώρα, αλλά και το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου. Με κέντρο τον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό στην πόλη της Αίγινας, θα «ξετυλίξουμε» τις πρώτες σελίδες του νεοσύστατου νεοελληνικού κράτους που στιγμάτισε η παρουσία του Ιωάννη Καποδίστρια και θα περιδιαβούμε στα σημαντικότερα καποδιστριακά κτήρια, που σηματοδοτούν την πρώτη περίοδο της απελευθερωμένης πια Ελλάδας.Θα πάρουμε μια γεύση από τον διάσημο καρπό της Αίγινας, το περίφημο φιστίκι Αιγίνης, επισκεπτόμενοι μία μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας που θα ανοίξει τις πόρτες της ειδικά για εμάς. Θα επισκεφθούμε το εργαστήρι τέχνης του Παναγιώτη Μαρίνη, στον όμορφο κήπο του οποίου θα διοργανώσουμε το παιχνίδι του «χαμένου θησαυρού».Θα παίξουμε παραδοσιακά παιχνίδια και θα χαρούμε τις όμορφες εικόνες που μας χαρίζει ο ουρανός και η θάλασσα τον Μάιο, γευματίζοντας σε παραδοσιακή ταβέρνα στην περιοχή του αιγινήτικου Μαραθώνα.Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί εφόσον εξασφαλιστεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχής. Τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους γονείς τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο εδώ. Δηλώστε συμμετοχή εδώ. Δείτε τους όρους συμμετοχής εδώ.

Κόστος συμμετοχής: 80€ για ενήλικες, 45€ για παιδιά

Στην τιμή περιλαμβάνονται: μεταφορά με πούλμαν, εισιτήρια πλοίου, είσοδος και ξενάγηση σε αξιοθέατα, δημιουργική απασχόληση παιδιών, γεύμα και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Προγράμματος Υποτροφιών του Κολλεγίου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Μαργαρίτα Κουτεντάκη  6944 444449  Άννα Παπαδημητρίου-Σιατοπούλου 6972 203896Εμμανουέλα Γιωτάκη 6945 540673Μαρίνα Καραμίχα-Ιωαννίδου 6974 426537Βέφα Σπανιολέτου-Κάππου 6944 350675Ρίκυ Τριανταφυλλίδη-Καπαγιαννίδη 6946 331010Μαρία Τσική-Παπανδρέου 6937 398939

Τ: 210 6798217, 218, Ε: [email protected]

*Η εικόνα της ανάρτησης είναι έργο της Αθηνάς Χατζή, μέλους της Επιτροπής Γονέων. 

Επιστροφή