Από την ίδρυσή του, το Σχολείο μας προάγει τις Τέχνες και την καλλιτεχνική δημιουργία, ως εργαλεία για την επίτευξη των στόχων του για μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη παιδεία. Το καλλιτεχνικό πνεύμα αποτελεί βασικό τρόπο έκφρασης. Προκαλεί το μυαλό, καλλιεργεί την αισθητική και προάγει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία.  

Οι έμπειροι εκπαιδευτικοί μας ενθαρρύνουν τους μαθητές να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από τις Τέχνες. Δεν είναι τυχαίο ότι απόφοιτοί μας συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κορυφαίες σχολές μουσικής και άλλων τεχνών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και αναδεικνύονται στον χώρο του πολιτισμού.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της ζωής του Σχολείου μας και πλαισιώνουν όλες τις εκδηλώσεις του με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις έργων των μαθητών κ.ά.

Concerto Divertimento
11
ΦΕΒ
ΚΥΡ
ΩΡΑ: 12:00 ΠΜ

Concerto Divertimento

Το Τμήμα Μουσικής και οι Επιτροπές Αποφοίτων, Γονέων και Γονέων Αποφοίτων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν σε μία απολαυστική μουσική βραδιά με σονάτες και μελωδικά έργα για πιάνο των Ludwig van Beethoven, Robert Schumann, Frédéric Chopin και Franz Liszt, δεξιοτεχνικές δημιουργίες για κιθάρα του Agustίn Barrios Mangoré και για βιολί των Antonín Dvořák και Friedrich Seitz. Συμμετέχουν μαθητές και καθηγητές μουσικής του Κολλεγίου.

CONCERTO DIVERTIMENTOΠαρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 8:30 μ.μ.Θέατρο Κολλεγίου, Ψυχικό

Συμμετέχουν τα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας: Νικολία Γαρουφαλλίδου, μαθήτριαΈλενα Βασιλοπούλου, Ελευθερία Βορριά, Σωτήρης Δημητριάδης, Δημήτρης Παπαγιαννάκις, Στέφανος Τσοκάκης, καθηγητές ΜουσικήςΝίκος Μπαλογιάννης, καθηγητής του Ωδείου

Παρουσίαση - μουσικολογική ανάλυση: Μιχάλης Εμπέογλου ’83, καθηγητής Μουσικής

Τιμή εισιτηρίου: 10 €Η είσοδος για τους μαθητές είναι ελεύθερη.

Για αγορά εισιτηρίου ή/και κράτηση θέσης πατήστε εδώ.

Τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων της εκδήλωσης θα διατεθούν για το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Κολλεγίου.

Πληροφορίες: Αθηνά Αρώνη-Καντά 6944 450156, Ρίκυ Τριανταφυλλίδη-Καπαγιαννίδη 6946 331010, Τ: 210 6798217-8, E: [email protected]

 
Επιστροφή