Η Κοσμήτορας του GSD του Harvard μίλησε σε μαθητές Λυκείου του Κολλεγίου

Φεβ 1, 2024

Την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου επισκέφθηκε το Σxολείο μας η Κοσμήτορας του Graduate School of Design (GSD) του Πανεπιστημίου Harvard Sarah M. Whiting, η οποία μίλησε σε μαθητές Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού που ενδιαφέρονται να σπουδάσουν Αρχιτεκτονική. Την κ. Whiting συνόδευαν ο Αναπληρωτής Κοσμήτωρ του GSD Michael Voligny καθώς και η Whitney Stone, Senior Regional Director.  

Την κ. Whiting προλόγισε ο Διευθυντής/President του Κολλεγίου Αθηνών Καθηγητής Σπύρος Ν. Πολλάλης. Η ίδια έκανε μια σύντομη παρουσίαση για το GSD και για μια σειρά από θερινά εισαγωγικά μαθήματα Αρχιτεκτονικής και Πολεοδομικού Σχεδιασμού που προσφέρει σε αποφοίτους Λυκείου. Στη συνέχεια είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές μας, μιλώντας για θέματα όπως το τι μπορεί να σημαίνει για τον καθένα το design και πώς μπορεί να επηρεάσει την αρχιτεκτονική η τεχνητή νοημοσύνη και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών.  

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Αλέξανδρος Σαμαράς, Πρόεδρος του Hellenic Harvard Foundation και μέλος του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (πρώην πρόεδρος του Δ.Σ.), καθώς και απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών και του Harvard.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς» από τον κ. Σαμαρά. 

Επιστροφή