Τα Nέα μας

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Απρ 8, 2021

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, οι βιβλιοθήκες του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. Καρράς» και των Δημοτικών του Κολλεγίου Αθηνών και του Κολλεγίου Ψυχικού διοργάνωσαν σειρά από δραστηριότητες για τους μαθητές, με στόχο να προάγουν την αγάπη τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Κατά την «Ώρα της Βιβλιοθήκης», οι μαθητές ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των βιβλίων, διάβασαν και άκουσαν παραμύθια, ζωγράφισαν και μοιράσθηκαν αγαπημένες ιστορίες με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

 

Νηπιαγωγείο «Ι.Μ. Καρράς»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος 29 Μαρτίου-2 Απριλίου, τα τμήματα των Νηπίων συμμετείχαν σε ειδικές δράσεις της Βιβλιοθήκης «Χαράλαμπος Βελλής». Οι μαθητές του τμήματος Τσιπούρα ετοίμασαν μικρά αφισάκια για να ενημερώσουν όλη την κοινότητα του Νηπιαγωγείου για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.


Δημοτικό Κολλεγίου Αθηνών



Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κολλεγίου Αθηνών δημιούργησε ένα διαδραστικό Μουσείο βιβλίων που δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να περιηγηθούν σε διάφορες συλλογές, να γνωρίσουν σπουδαίους Έλληνες και ξένους παραμυθάδες, να διαβάσουν και να ακούσουν ιστορίες αλλά και να βρουν πληροφορίες για διάφορα θέματα. 

Επισκεφθείτε το Μουσείο των Βιβλίων εδώ


Δημοτικό Κολλεγίου Ψυχικού

Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού συγκέντρωσε και επιμελήθηκε υλικό για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στο οποίο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προτάσεις για βιβλία και αφιέρωμα στον Δανό συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Δείτε όλο το υλικό εδώ

Επιστροφή