Οι γονείς της Τάξης του 2022 εγκαινιάζουν μία νέα πρωτοβουλία!

Η παράδοση προσφοράς στο Κολλέγιο Αθηνών είναι μακρά και ισχυρή. Χτίστηκε χρόνο με τον χρόνο, ενδυναμώνοντας κάθε μαθητή ξεχωριστά, μέσα από τη συλλογική προσφορά δωρητών –γονέων, αποφοίτων, φίλων και των οικογενειών τους. Η αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της Κολλεγιακής οικογένειας αποτελεί ξεχωριστό στοιχείο του Σχολείου μας. 

Οι γονείς της Τάξης που αποφοιτά ενώνονται για να στηρίξουν το Πρόγραμμα Υποτροφιών!

Όλοι οι μαθητές μας έχουν επωφεληθεί από ιδιωτικές δωρεές. Χάρη στους δωρητές του Σχολείου μας, οι μαθητές μας απολαμβάνουν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και εκπαιδευτικές πρακτικές αιχμής, έχουν μια ευρεία επιλογή καινοτόμων εξωσχολικών προγραμμάτων και δράσεων κοινωνικής προσφοράς και εμπνέονται από χαρισματικούς ομιλητές. Χάρη στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, οι οικογένειες των μαθητών μας έχουν επίσης το προνόμιο να μην στερηθούν τα παιδιά τους τη μοναδική Κολλεγιακή εκπαίδευση και εμπειρία λόγω οικονομικών δυσκολιών που συχνά προκύπτουν από απρόσμενες, ατυχείς στιγμές στη ζωή τους.

Στόχος είναι η συλλογική συμμετοχή!

Εμπνευσμένοι από το πρωτοποριακό Πρόγραμμα Πρώτης-Έκτης του Σχολείου μας, όπου μαθητές της έκτης τάξης «υιοθετούν» και καθοδηγούν μαθητές της πρώτης τάξης, οι γονείς της Τάξης που αποφοιτά «υιοθετούν» έναν άριστο μαθητή ή μία άριστη μαθήτρια με οικονομική ανάγκη και κάνουν τη διαφορά στη ζωή του! Έχει ήδη εξασφαλιστεί μία τριετής υποτροφία για έναν μαθητή ή μία μαθήτρια της Α’ Λυκείου με άριστες επιδόσεις, εξαιρετική διαγωγή και οικονομική ανάγκη για να κατεβεί τα σκαλιά του Μπενακείου το 2025, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κολλεγίου. Η προσπάθεια συνεχίζεται για να εξασφαλιστεί ακόμα μία υποτροφία!

Οι γονείς της Τάξης του 2022 ανοίγουν τον δρόμο!

Οι γονείς της Τάξης του 2022 είναι πρωτοπόροι αυτής της πρωτοβουλίας, αφήνοντας μία παρακαταθήκη και δίνοντας το παράδειγμα που και άλλοι θα ακολουθήσουν. Έχοντας υποστηρίξει ως δωρητές και εθελοντές επί χρόνια το Πρόγραμμα Υποτροφιών του Σχολείου μας, είναι η στιγμή για τους γονείς των παιδιών που αποφοιτούν -για κάποιους μάλιστα είναι η τελευταία χρονιά με την ιδιότητα του γονέα- να τιμήσουν τα σχολικά χρόνια των παιδιών τους. Είναι μία πράξη ευγνωμοσύνης για την ευκαιρία που οι ίδιοι είχαν να μπορούν να προσφέρουν την Κολλεγιακή εμπειρία στα παιδιά τους. Είναι μία πράξη αναγνώρισης και συνέχισης της προσφοράς ολόκληρης της Κολλεγιακής οικογένειας. Με τη δωρεά τους, διαμορφώνουν το μέλλον και τη διεθνή αναγνώριση του Σχολείου μας, διασφαλίζοντας ότι και οι επόμενες χρονιές και γενιές μαθητών και γονέων θα έχουν την ίδια ευκαιρία. Η συμμετοχή προσμετράται ανά μαθητή/οικογένεια.

Κάθε δωρεά -ανεξαρτήτως ποσού- είναι σημαντική! Αυτό που μετρά είναι η συμμετοχή.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από τους Συλλόγους Γονέων Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών και Λυκείου & ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού, με τη στήριξη της Επιτροπής Γονέων-Parents Fund Drive. Στόχος είναι η πρωτοβουλία αυτή να καθιερωθεί σε ετήσια βάση για κάθε τάξη που αποφοιτά, μεταλαμπαδεύοντας το ιδεώδες της αλληλεγγύης και της προσφοράς και θέτοντας τις βάσεις για τη θεσμοθέτηση του Senior Class Giving από τους τελειόφοιτους.

Κάθε δωρεά ενδυναμώνει τους μαθητές μας. 

Παρ’ ότι η καμπάνια απευθύνεται σε γονείς της Τάξης που αποφοιτά, όλα τα μέλη της Κολλεγιακής οικογένειας μπορούν να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή. 

Για να κάνετε τη δωρεά σας: 

  • με κάρταπαρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα. Οι πληροφορίες που παρέχετε θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση και αποστολή της απόδειξης δωρεάς καθώς και για την αναγνώριση της στήριξής σας με βάση τη συγκατάθεσή σας (όπου έχει εφαρμογή). Παρακαλούμε συμπληρώστε τα πεδία χρησιμοποιώντας ελληνικούς χαρακτήρες και πεζοκεφαλαία. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.
  • με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό δείτε εδώ.

Σας ευχαριστούμε που δίνετε το παράδειγμα για τις επόμενες τάξεις! 

The specified form no longer exists or is currently unpublished.