ΓΚΑ- Ευρωπαϊκό Έργο «Climate Collaborators: Uniting Schools for Change» - Ερευνητική Δράση για το Κλίμα στη Βόρεια Ιταλία

Απρ 24, 2024

Οι μαθητές του Ομίλου «World Explorers» του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών επισκέφτηκαν τη Βόρεια Ιταλία από τις 7 έως τις 10 Απριλίου 2024, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου: «Climate Collaborators: Uniting Schools for Change». Το Έργο έχει ως στόχο την προώθηση της συνεργασίας ευρωπαϊκών σχολείων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το παγκόσμιο ζήτημα της κλιματικής κρίσης. Το Έργο αποτελεί συνεργασία του Γυμνασίου Κολλεγίου Αθηνών, του Γαλλικού Σχολείου «College Jean Vilar», το οποίο επισκέφτηκε το Σχολείο μας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, και του Ιταλικού Σχολείου «Liceo Scientifico G.B. Grassi».

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εξόρμησης του Ομίλου στη Β. Ιταλία, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να διεξάγουν πειράματα σε συνεργασία με μαθητές από το Ιταλικό σχολείο «Liceo Scientifico G.B. Grassi». Αναλυτικότερα, επισκέφτηκαν τα μουσεία: Science and Technology Museum Leonardo da Vinci στο Μιλάνο, το μεγαλύτερο μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Ιταλία, και το Μουσείο Volta, προς τιμήν του Ιταλού Φυσικού Alessandro Volta, στην Κόμο. Παράλληλα, επισκέφτηκαν τη Σκάλα του Μιλάνο καθώς και τον Καθεδρικό Ναό Duomo στο Μιλάνο.

Οι μαθητές μελέτησαν τη μεταβολή της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας με την αύξηση του υψομέτρου, χρησιμοποιώντας θερμόμετρα και αλτίμετρα για τη συλλογή δεδομένων θερμοκρασίας και υψομέτρου αντίστοιχα. Την επόμενη μέρα, συναντήθηκαν με τον καθηγητή Maurizio Maugeri στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στο τμήμα Environmental Science and Policy για να συζητήσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και να ενημερωθούν περαιτέρω για τις επιπτώσεις της τήξεως των παγετώνων και τις αιτίες που τις προκαλούν. Τέλος, πραγματοποίησαν έρευνα πεδίου και μελέτη των υδάτων στη Λίμνη Κόμο, με χρήση θερμόμετρων αέρα, εδάφους και ταινιών μέτρησης pH, νιτρικών και θειούχων ιόντων. Ο Όμιλος των μαθητών «World Explorers» συνεχίζει το ταξίδι του, ενημερώνεται, ερευνά, πειραματίζεται και οραματίζεται ένα πιο βιώσιμο μέλλον!

#ClimateCollaborators #ErasmusPlus #GlobalCitizenship #ClimateAction 🌱🌍

Επιστροφή