Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο 19o Συνέδριο Anatolia College Model United Nations

Συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο 19o Συνέδριο Anatolia College Model United Nations

Φεβ 26, 2024

Στις 16-18 Φεβρουαρίου 2024, η 15μελής Oμάδα MUN των μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Ελένης Γκολέμη, Δημήτρη Κοκορόσκου και Μαρίας Μαρίνου, συμμετείχαν στο 19o Συνέδριο ACMUN, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορες επιτροπές κατά τα πρότυπα οργάνωσης των οργάνων του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων της Γενικής Συνέλευσης και του Γενικού Συμβουλίου Ασφαλείας, προκείμενου να εισηγηθούν και να διαπραγματευτούν τη σύνταξη ψηφισμάτων για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων της διεθνούς κοινότητας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ομάδας MUN για την εξαιρετική παρουσία τους στο συνέδριο!

Το MUN (Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσει τις δεξιότητες των μαθητών σε θέματα διεθνούς πολιτικής, διπλωματίας και διαπραγμάτευσης. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτό αναλαμβάνουν τον ρόλο διπλωματών, εκπροσωπώντας διάφορες χώρες σε συνεδριάσεις επιτροπών, που προσομοιώνουν τις αντίστοιχες συνεδριάσεις του ΟΗΕ.

Επιστροφή