Συμμετοχή μαθητριών Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «Αθήνα - Ρώµη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι», που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Συμμετοχή μαθητριών Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο «Αθήνα - Ρώµη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι», που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού

Δεκ 12, 2023

Στις 26 Νοεµβρίου -1 Δεκεμβρίου 2023 διεξήχθη στη Ρώμη το 8ο Ευρωπαϊκό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Αθήνα- Ρώμη: Ένα Μακραίωνο Ταξίδι (509 π.Χ. – Σήμερα). Ιστορία, Πολιτισμός, Κοινωνικοί και Πολιτικοί Θεσμοί, Δημοκρατία».

Ο στόχος του Συνεδρίου ήταν να προβάλει την επίδραση που άσκησε  ο ελληνικός πολιτισμός στον ρωμαϊκό και κατ’ επέκταση στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Η ομάδα μαθητριών που συμμετείχαν σε αυτό, με την καθοδήγηση των καθηγητριών Αν. Γιαλελή και Μ. Κωνσταντίνου,  παρουσίασαν  την εργασία με θέμα « Αρχαίο ελληνικό θέατρο και Δημοκρατία». Για την εκπόνηση της εργασίας τους διεξήγαγαν εκτενή έρευνα για τον ρόλο του Αρχαίου θεάτρου στην προώθηση της Δημοκρατίας και μελέτησαν έργα των μεγάλων τραγικών ποιητών, του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευριπίδη. Στη συνέχεια, επέλεξαν χωρία σχετικά με το θέμα, τα οποία και ερμήνευσαν στην παρουσίασή τους.

Το παραπάνω συνέδριο τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με μαθητές και μαθήτριες άλλων σχολείων και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες τους σχετικά με τα θέματα που επέλεξαν να παρουσιάσουν και να αναδείξουν. Οι μαθήτριες απέκτησαν δεξιότητες, όπως  η παρουσίαση ερευνητικής εργασίας σε ευρύ κοινό, η έρευνα και η συνεργασία, εμβαθύνοντας στις διαχρονικές αρχές και αξίες που διαμόρφωσαν τον αρχαίο ελληνικό και ρωμαϊκό πολιτισμό.

Συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας,  Αθανασιάδη Κυριακή-Μαντώ, Αναστασοπούλου Ιωάννα, Ανδρεάδη Ευθυμία, Κογχυλάκη Ναταλία, Κορδελλίδου Αλεξάνδρα, Μίχου-Καρακίζα Βασιλική, Ριζοπούλου Αριάδνη, Ρόδη Ελένη, Σάρρα Ανδρονίκη- Δωροθέα, Σταμούλη Καλλιρρόη και Τρυπηνιώτου Μαρία- Ειρήνη, για την εξαιρετική παρουσία τους στο Συνέδριο.

Επιστροφή