"Empowered Flowers" - Οκτώβριος & Νοέμβριος 2023

Δεκ 6, 2023

Φέτος στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Αθηνών δημιουργήθηκε ένας νέος Όμιλος που ονομάζεται "Empowered Flowers" και λειτουργεί στο πλαίσιο συνεργασίας με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Power of a Flower".

Η επιχείρηση "Power of a Flower" απασχολεί νέους με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, οι οποίοι καλλιεργούν ελληνικά φυτά και λουλούδια, πλέκουν πρωτότυπες ανθοδέσμες και τις παραδίδουν οι ίδιοι στους συνδρομητές τους καθημερινά. Μέσα από την καλλιέργεια, την παραγωγή και τη διανομή φυτών και λουλουδιών η "Power of a Flower" υπερασπίζεται την ένταξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες στην κοινωνία, προσφέροντάς τους εργασία, απόκτηση δεξιοτήτων και κοινωνικοποίηση.

Ο βασικός στόχος του Ομίλου "Empowered Flowers" είναι η συμπερίληψη αυτής της δράσης στο Σχολείο, αφού η συμπερίληψη των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες στην κοινωνία αποτελεί σπουδαία βάση για την αλλαγή που θέλουμε να δούμε στον κόσμο. Πέρα, λοιπόν, από την ενημέρωση τόσο των μελών του Ομίλου όσο και ολόκληρης της μαθητικής κοινότητας για τον τρόπο λειτουργίας μιας Κοινωνικής Επιχείρησης, η συνεργασία μας στην παραγωγή των λουλουδιών, τη σύνθεση και την πώληση των ανθοδεσμών θα βοηθήσει τους μαθητές να ευαισθητοποιηθούν βοηθώντας έτσι όχι μόνο τους ανθρώπους με τις όποιες ιδιαιτερότητες, αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Οι μαθητές του Ομίλου εξασφάλισαν ένα σημείο του Campus του Κολλεγίου κατάλληλο να μετατραπεί στο δικό τους «κηπάκι» ώστε να γνωρίσουν από πρώτο χέρι την «τέχνη» της ανθοφορίας και να έχουν ένα μέρος εντός του Σχολείου μας, όπου θα συνεργάζονται με τα μέλη "Power of a Flower". Επιπλέον, επισκέφθηκαν το κτήμα του "Power of a Flower" στην περιοχή του αεροδρομίου όπου ομάδα της "Power of a Flower"-εργαζόμενοι, εθελοντές, ψυχολόγοι- τους υποδέχτηκε θερμά!

Επιστροφή