Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο Συνέδριο Logos MUN

Συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου Κολλεγίου Ψυχικού στο Συνέδριο Logos MUN

Νοε 30, 2023

Το MUN (Μοντέλο των Ηνωμένων Εθνών) είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που αναπτύσσει τις δεξιότητες των μαθητών σε θέματα διεθνούς πολιτικής, διπλωματίας και διαπραγμάτευσης. Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν σε αυτό αναλαμβάνουν τον ρόλο διπλωματών αντιπροσωπεύοντας διάφορες χώρες σε επίσημες συνεδριάσεις, που προσομοιώνουν τις συνεδριάσεις του ΟΗΕ. Στις 11 και 12 Νοεμβρίου 2023, η ομάδα των μαθητών και μαθητριών, με την καθοδήγηση των καθηγητών κ.κ. Ελένης Γκολέμη, Δημήτρη Κοκορόσκου και Μαρίας Μαρίνου, συμμετείχαν στο Συνέδριο Logos MUN, το οποίο έλαβε χώρα στη Σχολή Μωραΐτη.

Οι δραστηριότητες του συνεδρίου περιελάμβαναν:

  • Προετοιμασία και Έρευνα: Οι μαθητές προετοιμάστηκαν ενδελεχώς για το συνέδριο ερευνώντας τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίασή τους, με σκοπό να κατανοήσουν τις πολιτικές, τις ιστορικές πτυχές και τις στάσεις της χώρας που εκπροσώπησαν.
  • Συμμετοχή σε Επιτροπές: Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε επιτροπές που προσομοιώνουν τις δομές του ΟΗΕ, όπως το Γενικό Συμβούλιο, το Συμβούλιο Ασφαλείας και άλλες επιτροπές που ασχολούνται με διάφορα ζητήματα.
  • Διαπραγματεύσεις και Συντακτική Δραστηριότητα: Οι μαθητές εκπροσώπησαν τις απόψεις των χωρών τους, συμμετέχοντας σε διαπραγματεύσεις και αναπτύσσοντας συντακτική δραστηριότητα για τη δημιουργία ψηφισμάτων. Επίσης, πρότειναν λύσεις στα προβλήματα που συζητήθηκαν.
  • Δημόσιες Ομιλίες: Οι μαθητές πραγματοποίησαν δημόσιες ομιλίες για να εκφράσουν τις θέσεις των χωρών τους και να πείσουν άλλες χώρες να υποστηρίξουν τις προτάσεις τους.
  • Εκπαίδευση και Δικτύωση: Η συμμετοχή στο MUN έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές στην εκπαίδευση και τη δικτύωση, καθώς ήρθαν σε επαφή με άλλους νέους από διάφορες περιοχές.

Μέσω των παραπάνω δραστηριοτήτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες απέκτησαν δεξιότητες, όπως  η ομιλία ενώπιον κοινού, η διαπραγμάτευση, η έρευνα και η συνεργασία, εμβαθύνοντας στα παγκόσμια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ομίλου μας για την εξαιρετική παρουσία τους στο συνέδριο.

Επιστροφή