Μαθητές και Απόφοιτοι του Κολλεγίου αγωνίζονται με τις Σωματειακές Ομάδες του ΣΑΚΑ

Οκτ 16, 2023

Η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας από την ίδρυση του Σχολείου μας. Παρέχουμε στους μαθητές μας ανωτάτου επιπέδου αθλητική παιδεία και τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα και να αποκτήσουν αγωνιστική εμπειρία συμμετέχοντας με τις αθλητικές ομάδες του Κολλεγίου σε εσωτερικούς και διασχολικούς αγώνες.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού (ΣΑΚΑ) έχει ως καταστατικό του σκοπό την τήρηση και προαγωγή του πνεύματος του Κολλεγίου, των αρχών και των αξιών του, την ηθική και κάθε άλλη συμπαράσταση στο εκπαιδευτικό του έργο καθώς και τη λειτουργία αθλητικών τμημάτων.

Ο ΣΑΚΑ αποτελεί αθλητικό σωματείο εδώ και δεκαετίες, πολύ πριν από τη θέσπιση αθλητικής νομοθεσίας στη χώρα μας. Από το 2022, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο ισχύον πλαίσιο, ύστερα από τροποποίηση του Καταστατικού του, ο ΣΑΚΑ είναι αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο διφυούς σκοπού, πλήρως εναρμονισμένο με την αθλητική νομοθεσία.

Σήμερα, λειτουργούν τμήματα στίβου, βόλεϊ, κολύμβησης, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, που δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές του Κολλεγίου να συμμετέχουν με επιτυχία σε αγώνες των ενώσεων αθλητικών σωματείων της Αττικής, καθώς και σε πανελλήνια πρωταθλήματα, δηλαδή σε διοργανώσεις εκτός σχολικού αθλητισμού, πολύ υψηλότερου επιπέδου.

Ο ΣΑΚΑ αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα σωματεία του ΣΕΓΑΣ και σήμερα αριθμεί συνολικά 150 μέλη, με το 95% εξ αυτών να είναι μαθητές του Κολλεγίου και το 5% απόφοιτοι. Η Ομάδα Στίβου του ΣΑΚΑ πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια εντός και εκτός συνόρων, καταγράφοντας σημαντικές διακρίσεις σε πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Με αφορμή την πρόσφατη πρωτιά της Ομάδας Στίβου στη γενική βαθμολογία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (16-17/9), ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΚΑ κ. Αριστείδης Πίττας ’78 δήλωσε:

«Μετά από την περυσινή διπλή πρωτιά στις γενικές βαθμολογίες Ανδρών και Γυναικών Κ18 στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, φέτος ο Σύλλογος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, κατάφερε ακριβώς το ίδιο επίτευγμα στην κατηγορία Κ20, γεγονός που μας γεμίζει με πολλή ικανοποίηση. Στόχος μας είναι να κρατηθεί ο στίβος στο κορυφαίο επίπεδο που βρίσκεται τώρα και να έχουμε ανάλογες επιτυχίες και στα υπόλοιπα αθλήματα που καλλιεργούμε».

O Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΑΚΑ και υπεύθυνος Αθλητικών κ. Γιώργος Σακελλαριάδης '01 τόνισε: 

«Πριν από είκοσι χρόνια περίπου, δεν συμμετείχαμε ως ΣΑΚΑ και Κολλέγιο οργανωμένα σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου, μόνο λίγοι αθλητές, με προσωπική μέριμνα. Σήμερα, είμαστε το 2ο σωματείο σε βαθμούς στην Ελλάδα και κατακτάμε τη μία κορυφή μετά την άλλη σε όλες τις ηλικίες, ενώ εκπροσωπούμε και διεθνώς τη χώρα. Συγχαρητήρια σε αθλητές, προπονητές, οικογένειες, για όλες τις θυσίες!»

Επιστροφή